Valikoima kattaa ohuiden ja paksujen rakenteiden korjaamiseen tarkoitetut tuotteet. Lisäksi saatavilla on sekä pika- että pumpattavia tuotteita.

Fesconin korjaustuotteilla ja pinnoitteilla voi korjata ja ennaltaehkäistä tyypillisimmät betonivauriot:

• liian ohut terästä suojaava betonikerros
• pakkasvauriot (heikko betoni)
• karbonatisoitumisesta johtuva terästen korroosio
• suunnittelu- ja työvirheet
• kloridien aiheuttama korroosio.

Betonipintojen korjaus3

Vaurioiden korjaaminen

Pohjan esikäsittely
Vaurioitunut betoni poistetaan esimerkiksi piikkaamalla tai vesihiekkapuhaltamalla. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan. Tarpeettomat teräkset voidaan poistaa. Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Pinnassa ei saa olla tiivistä sementtiliimakerrosta. Pinta kostutetaan mattakosteaksi ennen korjauksen aloittamista. Paras tulos saavutetaan, kun korjattava alue kostutetaan edellisenä päivänä.

Terästen suojaus
Esiin piikatut ja ruosteesta puhdistetut teräkset sivellään Fescon Tartuntalaasti TL:llä.

Kolojen paikkaus
Kolot paikataan Fescon Korjauslaastilla. Korjauslaastin raekoko valitaan mahdollisimman suureksi kolon syvyyden mukaan. Tarvittaessa korjaus tehdään useana kerroksena. Nurkkien ja kulmien muotoiluun käytetään Fescon Valumaton täyttölaasti VTL:ää. Pinnan viimeistely on tehtävä huolellisesti, ettei paikan tartunta alustaan heikkene. Rakenteelliset korjaukset tehdään Fesconin lujuusluokitelluilla tuotteilla rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaan.

Pinnoitus ja maalaus
Korjattu betonipinta pinnoitetaan Fescon Ylitasoituslaastilla ja Fescon Julkisivupinnoitteella. Betonipintojen maalauksessa käyetään Fesconin betonipinnoille soveltuvia maaleja.

Työskentelyolosuhteet
Ilman, käytettävän tuotteen ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Kova tuuli ja voimakas auringonpaiste haittaavat työskentelyä.

Jälkihoito
Korjattu alue jälkihoidetaan huolehtimalla kastelun avulla riittävästä kosteudesta 1 - 3 päivän ajan olosuhteista riippuen.

Fesconin betoninkorjaustuotteet on kehitetty ja testattu Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Kysy lisää myynnistä

Keijo Neffling

Alue 1
Julkisivutuotteiden projektimyynti ja betoninkorjaustuotteet
Tuotepäällikkö

Anna määrä

yksikköä
Lisää