Ohutrappaus eli kaksikerrosrappaus on nykyaikainen eri materiaalien päälle tehtävä ohut rappausjärjestelmä. 

Pohjalaastina käytetään sementtipohjaisia kuituvahvistettuja laasteja ja rappaus vahvistetaan aina lasikuituverkkolla. Pinnoitteena käytetään sementtipohjaisia pinnoitteita tai silikonihartsipinnoitteita.

 

Voit laskea ohutrappauslaskurilla rappauksessa tarvittavien tuotteiden määrät.

Laske menekit määrälaskurilla

Ohutrappauksessa eli kaksikerrosrappauksessa pintojen kuvio ei näy rappauspinnan alta, mutta alustan epätasaisuudet ja muurauksen mahdolliset hammastukset saattavat jäädä näkyviin.

Ohutrappauksessa tiili-, harkko- ja Siporex-pinnoille käytettävä pohjalaasti on Fescon Kuitulaasti FL tai Fescon Verkotuslaasti FVL. Ohutrappauksessa laasti ruiskutetaan alustaan kahtena 3 - 4 mm:n vahvuisena kerroksena ja oikaistaan teräslastalla. Lasikuituverkon käyttö ensimmäisessä laastikerroksessa ehkäisee pintahalkeamia. Haluttaessa laastin voi voi myös levittää käsin teräslastalla.

Pintarappaus tehdään Fescon Julkisivupinnoite JSP:llä kahtena 1 - 3 mm:n kerroksena. Ensimmäisen kerroksen annetaan kovettua kosketuskuivaksi ennen toisen kerroksen levitystä.

Erityisesti voimakkaan säärasituksen alaisiin kohtisiin suosittelemme pinnoitteeksi Fescon Silikonihartsipinnoitetta, joka pohjustetaan Fescon Silikonihartsipohjusteella.

Fescon rakennekuva kaksikerrosrappaus

Fesconin tuotteet on kehitetty ja testattu Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Kysy lisää myynnistä

Keijo Neffling

Tuotepäällikkö, julkisivut (alue 1)

Anna määrä

yksikköä
Lisää