Paksurappaus eli kolmikerrosrappaus on perinteinen tiilen päälle tehtävä paksu rappausjärjestelmä.

Rappauslaastina käytetään kalkkisementtilaasteja ja rappaus vahvistetaan aina aina sinkityllä rappausverkolla. Pinnoitteena käytetään kalkkisementtipohjaisia pinnoitteita ja maaleja tai silikonihartsipinnoitteita.

Paksurappauksessa eli kolmikerrosrappauksessa pintojen kuvio, alustan epätasaisuudet ja muurauksen mahdolliset hammastukset eivät näy rappauspinnan alta. Paksurappaus tehdään kolmella eri kalkkisementtilaastilla. Paksurappauksen eri kerroksia ovat tartuntarappaus, täyttörappaus ja pintarappaus. Laasteina käytetään Fescon Kalkkisementtilaasteja.

Tartuntarappauksen tarkoituksena on aikaansaada luja tartunta, lisätä täyttörappauksen tartuntapintaa rappausalustaan sekä tasata alustan imua. Tartuntarappaus levitetään 1 - 3 mm:n kerroksena rappausalustalle.

Täyttörappauksella tasataan alustan epätasaisuudet ja muodostetaan koristerappauksissa rappauksen kuviot. Täyttörappaus on kolmikerrosrappauksen paksuin rappauskerros ja se määrääkin koko rappauksen ominaisuudet. Täyttörappaus levitetään tartuntalaastin päälle 10 - 15 mm:n kerroksena. Tarvittaessa levitetään toinen täyttörappauskerros.

Pintarappauksella muodostetaan rapattuun julkisivuun haluttu pintastruktuuri. Värillisellä laastilla tehty pintarappaus muodostaa julkisivun lopullisen näkyvän pinnan, jolloin pintarappauksella ja pinnan muotoilulla saadaan aikaan haluttu lopputulos.

Jos pinta maalataan, täyttörappauksen päälle levitetään 3 – 5 mm:n kerros pintalaastia. Laasti tasataan ja hierretän maalauskelpoiseksi pinnaksi. Jos käytetään värillisiä pintalaasteja, ne ruiskutetaan täyttölaastikerroksen päälle. Siporex-pintojen paksurappauksessa käytetään aina rappausverkkoa.

Fescon rakennekuva kolmikerrosrappaus

Fesconin tuotteet on kehitetty ja testattu Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Kysy lisää myynnistä

Keijo Neffling

Tuotepäällikkö, julkisivut (alue 1)

Anna määrä

yksikköä
Lisää