Usein kysytyt kysymykset


Olemme koonneet tähän sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä sekä ratkaisuja niihin. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi, voit aina soittaa tuoteneuvontaamme numeroon 020 789 5901.


Miten kiukaan taustaseinä
 voidaan käsitellä?

Pääosin Fesconin laastit kestävät noin 100lämpöä. Kiukaan taustaseinään voidaan asentaa laatat käyttäen Fescon Saneerauslaasti SS2. Vaihtoehtoisesti tausta (tiili) voidaan niin haluttaessa oikaista Sokkeli- ja oikasulaasti SOL:lla ja pinnoittaa Antiikkilaastilla AL:lla, joka on aina valkoinen tai Julkisivupinnoitteella JSP:llä (läpivärjätty sementtilaasti). Puulämmitteisen kiukaan takana ja sen eristämättömän hormiliitoksen lähiympäristössä lämpötilat saattavat kohota yli 100 asteen. Julkisissa saunoissa, joissa lämmitys on jatkuvaa, saattavat pintalämpötilat kohota korkeille tasoille ja ne täytyy suunnitella tapauskohtaisesti.

Käytettäessä sementtisideaineisia tuotteita alusta tulee aina mattakostuttaa ennen maalausta / pinnoitusta. 

 

Voiko tiilitaloa maalata?

Tiilitalo voidaan maalata Fescon Kiviväri KS -maalilla. Maalaustyö tehdään kahteen kertaan telalla tai harjalla. 

Käytettäessä sementtisideaineisia tuotteita alusta tulee aina mattakostuttaa ennen maalausta.  

 

Voiko hormia maalata/tasoittaa?

Mikäli hormi halutaan tasoittaa, voidaan tasoitukseen käyttää esim. Fescon Sokkeli- ja oikaisulaasti SOL:ia. Tasoituksen jälkeen se voidaan maalata Kiviväri KS -maalilla, pinnoittaa Antiikkilaastilla AL:lla tai Julkisivupinnoitteella JSP:llä.  

Hormin tasoitus ei ole välttämätöntä, vaan se voidaan myös maalata tai pinnoittaa suoraan edellä mainituilla tuotteilla, mikäli tiilikuvio saa/halutaan näkyä/näkyvän maalauksen / pinnoituksen alta.

Käytettäessä sementtisideaineisia tuotteita alusta tulee aina mattakostuttaa ennen maalausta / pinnoitusta. 

 

Miten voidaan korjata autotallin lattia?

Betonilattiaan tulleiden urien korjaus aloitetaan muotoilemalla ne suorakaiteen muotoon, poistamalla pölyt ja muut tartuntaa heikentävät ainekset. Tämän jälkeen korjattava kohta kostutetaan mattakosteaksi, siihen sivellään Fescon Tartuntalaasti TL:ää ja märkää-märälle Fescon Korjauslaasti KL 40 tai Korrogard R. Tuotteen raekoko valitaan tarvittavan täyttösyvyyden mukaan.

 

Miten Betoniportaat korjataan?

Betoniportaisiin tulleiden rapautumien korjaaminen aloitetaan poistamalla irtonainen/rapautunut betoni, puhdistamalla mahdollisesti näkyvissä olevat teräkset ruosteesta, poistamalla pölyt ja muut tartuntaa heikentävät ainekset (esim. sementtiliima, öljyt jne.) ja sivelemällä teräkset Fescon Tartuntalaastilla TL:llä. Tämän jälkeen korjattavat kohdat kostutetaan mattakosteaksi ja tartunnan varmistamiseksi sivellään Tartuntalaastilla TL:llä.

Kolojen paikkaus voidaan tehdä joko Korjauslaastilla KL:llä tai Ruiskukorrobetonilla RKB:llä, valittu tuote painetaan märkää - märälle Tartuntalaastin TL:n päälle tai suoraan mattakosteaksi kostutetulle pinnalle. Tuote valitaan kolojen syvyyden mukaan.

Korjaustyön aikaisiin olosuhteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Paras on pilvipoutainen yli +10 asteen sää. Korjattua pintaa tulee jälkihoitaa vesisumutuksella (tai vaihtoehtoisesti suojata muovilla) ensimmäisinä päivinä työn suorittamisen jälkeen.

Lue lisää betoniportaiden korjauksesta >>

  

Mitä tulee ottaa huomioon laasti- / betonitöissä?

Hengityssuojaimia ja suojalaseja tulee käyttää aina laastia / betonia työstettäessä. Tuotekohtaisesti tulee tutustua käyttöturvallisuustiedotteeseen >>

Tutustu myös pakkausten varastointi- ja hävitysohjeeseen >>

 

Ratkaisut

Anna määrä

yksikköä
Lisää