Quick Drill 45

Tuotekuvaus

Fescon Quick Drill -konsepti on uusi malminetsinnöissä porausbetonointia (injektointia) nopeuttava järjestelmä. Järjestelmä koostuu pikasementistä Ciment Fondu Lafarge- sekä Quick Drill 45 -lisäainepaketeista, joilla sementtipastan ominaisuuksia voidaan säädellä.

 

  • Parantaa sementtipastan injektoitumista kalliohalkeamiin
  • Nopeuttaa injektoituneen sementin sitoutumista sekä kovettumista

Käyttökohteet

  • Malminetsinnöissä porausbetonointia (injektointia) nopeuttava järjestelmä
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841631800 QUICK DRILL 45 2,5 L 63180 2,5 l Lisää muistilistalle
6416841533807 QUICK DRILL 45 20 L 53380 20 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Sekoitusvaiheessa on tärkeää, että lisäaine sekoittuu tasaisesti sementin joukkoon. Jos sekoitetaan kuiva-aineet ensin, kaadetaan sementti sekoittajaan, jonka jälkeen lisäaine kaadetaan pyörivään sekoittajaan hitaasti lisäten. Seosta sekoitetaan kuivana hetki ennen veden lisäämistä.

Lisäaine voidaan sekoittaa vaihtoehtoisesti myös sekoitusveteen ennen sementin lisäämistä veteen. Anna lisäaineen liueta noin 3 min. Jotta vältytään injektiopastan segmentoitumiselta, valmista pastaa ei tulisi jättää seisomaan pitkäksi aikaa ilman sekoitusta.

Sekoitusvettä käytetään 10 litraa yhtä 25 kg:n sementtisäkkiä kohden (puhdasta juomakelpoista vettä): jos sekoitusvesi on luonnon vettä, voi sen happamuus hidastaa injektiopastan sitoutumista. Jos työmaalla tehty ennakkotesti antaa tästä viitteitä, huomioi tämä viive työtä suunnitellessa.

Työohje

Yksi 0,25 litran mitallinen QD-45 lisäainetta lisättynä yhden 25 kg säkin sisältämään määrään Ciment Fondu Lafarge -sementtiä antaa noin 45 minuutin työskentelyajan injektointipastalle. Tämän jälkeen Injektointibetoni kovettuu nopeasti. Poraaminen voidaan aloittaa noin kahden tunnin kuluttua veden sekoittamisesta sementtiin. Lisäaine on hapan seos, joten on käytettävä kumikäsineitä, hengitys- ja silmäsuojaimia.

Muuta huomioitavaa

Kylmä ilma hidastaa sementin sitoutumista ja kuumat olosuhteet vastaavasti nopeuttavat sitoutumista. Myös hapan sekoitusvesi hidastaa injektiopastan sitoutumista. Suosittelemme aina sitoutumisnopeuden tarkistamista kyseisissä työmaaolosuhteissa ennen työn aloittamista. Työmaatesti voidaan tehdä esim. seuraavasti:

  • sekoitetaan 2,5 kg Ciment Fondu -sementtiä ja 25 ml QD-45 lisäainetta keskenään
  • lisätään 1 l työmaalla käytettyä sekoitusvettä sementtilisäaineseokseen ja sekoitetaan

Tämän sekoitussuhteen pitäisi antaa noin 45 minuutin työskentelyajan ja betonin tulisi lämmetä voimakkaasti noin 10–20 minuuttia sitoutumisen alettua, jonka jälkeen betoni jäähtyy pikku hiljaa. Noin kahden tunnin kuluttua veden lisäyksestä betoni on riittävän kovaa poraustyön aloittamiseksi. Jos halutaan, että betoni on tätäkin lujempaa, odotetaan noin 3 h veden lisäyksestä.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

QD-45-lisäaine toimitetaan 20 litran astiassa, joka riittää 80 CFL-sementtisäkille. Mukana seuraa lisäaineen annosteluastia (0,25 litraa), joka on pakattuna lisäaineastian sisään.

Vedentarve 10 l / 25 kg
Pakkauskoko 2,5 l ja 20 l purkki

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää