Korrogard R 1,2 mm

Tuotekuvaus

Fescon Korrogard R 1,2mm on polymeerimodifioitu ja kuituvahvistettu betonirakenteiden korjauslaasti.

 

 • Silko Hyväksytty (17.2.2012)
 • Puristuslujuus n. 40-50 Mpa
 • Pieni kuivumiskutistuma
 • Soveltuu käsi- tai ruiskulevitykseen
 • Pakkasenkestävä
 • Hyvät tartuntaominaisuudet
 • Tartuntaluokka R3

Käyttökohteet

 • Betonipintojen korjaus, oikaisu ja pinnoitus
 • Sekä vaaka- että pystypinnoille
 • Suojabetonipeitteen lisääminen
 • Rakennevahvuuden lisääminen
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841533029 KORROGARD R 1,2 MM 25 KG 53302 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Alustan on oltava  ehjä, puhdas ja mattakosteaksi kostutettu. Pinnassa ei saa olla sementtiliimaa. Vaurioitunut betoni poistetaan esim. piikkaamalla tai jyrsimällä. Poiston jälkeen varmistuttava vielä, ettei pintaan jää osittain vaurioitunutta betonia. Tarvittaessa pinnat vielä vesihiekkapuhalletaan ja lopuksi painepestään. Tavoiteltava puhdistusaste on luokka 3. Raudoitus puhdistetaan puhtausasteeseen Sa2 ja painepestään. Teräkset kannattaa suojata välittömästi Fescon Tartuntalaastilla. Raudoitus suunnittelijan ohjeiden mukaan. Alusta kostutus aloitetaan edellisenä päivänä. Kostutuksen tarve riippuu sääolosuhteista ja esim. alustan lujuudesta. Korkealujuusalustat vaativat tehokkaamman kastelun. Aina varmistuttava, ettei alustassa ole irtovettä, kun laastin levitys aloitetaan. Käsityönä tehtävissä paikkauksissa tulee käyttää  Fescon Tartuntalaastia. Myös ruiskutettaessa vaikeilla tartunta-alustoilla, esim vedenimun tai sileyden suhteen tulee käyttää Fescon Tartuntalaastia.

Sekoitus

Kokonaisvedentarve n. 3,6 l/25 kg kuivatuotetta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita pakkosekoittajalla n. 1-2 minuuttia, jonka jälkeen n. 5 minuutin seisotus ja lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksella säädetään lopullinen notkeus lisäämällä tarvittaessa vettä, kuitenkin niin että kokonaisvesimäärä pysyy n. 14,4 %:ssa kuivatuotteesta. Valmiin laastin työstettävyysaika on n. 1 tunti.

Työohje

Käsinlevityksessä painetaan massa erityisen huolellisesti alustaan. Tartuntalaastia käytetään märkää-märälle periaatteella. Syvemmät täytöt tehdään kerroksittain, siten että edellinen kerros on ehtinyt kovettua vähintään vuorokauden. Koneellisessa levityksessä massa levitetään riittävän tehokkaalla pumppauskalustolla, esim. rappauspumpulla. Tarvittaessa kaluston sopivuudesta varmistutaan ennakkokokein. Suositeltava kerrospaksuus kertaruiskutuksella on 3-10 mm. yksittäisten kolojen paikkauksessa voidaan käyttää paksumpia täyttöjä. 

Betonirakenteiden korjauksissa otetaan huomioon by 41 ohjeistus.

 

Jälkihoito

Alin työskentelylämpötila on +5 C. Lämpötila ei saa laskea sen alle jälkihoidonkaan aikana. Jälkihoidon tulee alkaa välittömästi laastin levityksen jälkeen ja sen tulee jatkua vähintään 5 vrk:n ajan. Muovisuojausta ja/tai  huputusta suositellaan. Jälkihoito lopetetaan asteittain. Jälkihoidon suhteen noudatetaan luonnollisesti myös  SILKO-ohjeistuksia.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

n. 2,0 kg/m2 / 1 mm kerros

Vedentarve n. 3,6 l / 25 kg
Valmista massaa n. 13-14 l / 25 kg
Väri harmaa
Koostumus Portlandsementti, luonnonhiekka 1,2 mm, polymeeri- ja kuituvahvistus
Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

tuote säilyy kuivassa avaamattomana 12 kk valmistuspäivämäärästä

Työstettävyysaika Max n. 1 h
Puristuslujuus

7 d n. 35 MPa
28 d 40 - 50 MPa (EN 12190)
lujuus riippuu käytetystä vesimäärästä ja jälkihoidosta

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa (EN 1542)

Paloluokka A2
Karbonatisoituminen

6 mm (Silko-koeohjelman mukaan)

Pakkasenkestävyys Tartuntalujuus > 2 MPa (EN 13687) (ei halkeilua tai laminoitumista)

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää