Valumaton täyttölaasti VTL

Tuotekuvaus

Fescon Valumaton täyttölaasti on lisäaineistettu, polymeerimodifioitu, kuidutettu sementtiperustainen kuivalaasti betonipinnoille. Maksimiraekoko on 1,2 mm.

 

  • Helppokäyttöinen
  • Hidas karbonatisoituminen
  • Hyvät työstettävyysominaisuudet
  • Hyvä tartunta alustaan
  • Levitetään lastalla
  • Pakkasenkestävä

Käyttökohteet

  • Betonirakenteiden syvien kolojen korjauksen ulko- ja sisätiloissa
  • Nurkkien muotoileminen ja korjaukset
  • Korjaukset, joissa laastilta vaaditaan valumattomuutta
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841450128 VALUMATON TÄYTTÖLAASTI VTL 25 KG 45012 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Vaurioitunut betoni poistetaan esim. piikkaamalla tai teräsharjalla harjaamalla. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan tai korvataan tarvittaessa uusilla. Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta esim. painepesulla. Sileät pinnat karhennetaan. Pinnan on oltava ehjä, puhdas ja mattakostea ennen paikkaustyön aloittamista. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Työohje

Puhdistetut teräkset sivellään Fescon Tartuntalaastilla 1-2 kertaan. Valumaton täyttölaasti levitetään esimerkiksi lastalla ehjään, puhtaaseen, mattakosteaan betonipintaan. Suuret kerrosvahvuudet (yli 50 mm) tehdään useampana kerroksena. Vaikeissa alustoissa tartunta varmistetaan Fescon Tartuntalaastilla. Kerrosten annetaan kovettua seuraavaan päivään ennen uuden kerroksen levitystä. Tarttuvuuden parantamiseksi alempien täyttökerrosten pinta jätetään karkeaksi. Pinta tasataan ja muotoillaan vaatimusten mukaisesti. Ylimääräinen laasti poistetaan teräväreunaisilla työkaluilla. Pinnan viimeistely tulee aina tehdä erittäin huolellisesti, ettei tartunta alustaan heikkene. Työskentelylämpötilan tulee olla vähintään +5°C.

Jälkihoito

Korjattu alue tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojaamalla se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Vähintään sen tulisi kestää 1-3 vuorokautta.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

1,8 kg/m2/mm

Vedentarve 3,0 - 4,0 l / 25 kg
Valmista massaa 12-13 l / 25 kg
Olomuoto jauhe (sisältää kuituja)
Väri harmaa
Maksimiraekoko

1,2 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Kerrospaksuus

3 - 50 mm / täyttökerta

Kuitu Sisältää
Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika 2 h
Puristuslujuus

n. 30 MPa

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa

Taivutusvetolujuus > 4,0 MPa
Kutistuma

n. 1,0 ‰ (28d prisma)

Paloluokka A2
Karbonatisoituminen

28 vrk n. 0-2 mm
56 vrk n. 0-4 mm
91 vrk n. 2-4 mm

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää