Korjauslaasti KL 1,2

Tuotekuvaus

Fescon Korjauslaasti on lisäaineistettu, polymeerimodifioitu sementtiperustainen kuivalaasti betonipinnoille. Maksimiraekoko on 1,2 mm.

 

 • Helppokäyttöinen
 • Hyvä tartunta alustaan
 • Hyvät työstettävyysominaisuudet
 • Ruiskutettava
 • Kloriditon
 • Hierrettävä
 • Hengittävä
 • Hidas karbonatisoituminen
 • Pakkasenkestävä
 • Tartuntaluokka R3

Käyttökohteet

 • Betonirakenteiden korjaukset ulko- ja sisätiloissa
 • Julkisivujen korjaukset ja pinnoitukset
 • Korjausten viimeistelyt
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841430342 KORJAUSLAASTI KL 1,2 MM 25 KG 43034 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Vaurioitunut betoni poistetaan esim. piikkaamalla tai vesihiekkapuhaltamalla. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan tai korvataan tarvittaessa uusilla. Puhdistetut teräkset sivellään Fescon Tartuntalaasti TL:llä 1-2 kertaan. Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta esim. painepesulla. Pinnan on oltava mattakostea ennen pinnoitustyön aloittamista. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Pinnoitus

Fescon Korjauslaasti 1,2 mm ruiskutetaan kauttaaltaan noin 3 mm:n vahvuisena kerroksena. Pinta oikaistaan tarvittaessa. Sementtiliimaa ei tule hiertää pintaan. Pinnan kovetuttua vähintään 1 vrk:n ajan ruiskutetaan tarvittaessa 2. kerros korjauslaastia noin 3 mm:n vahvuisena kerroksena. Laasti oikaistaan ja hierretään tai harjataan haluttuun profiiliin. Pinnan viimeistely tulee aina tehdä erittäin huolellisesti, ettei tartunta alustaan heikkene.

Korjaus

Aloita korjaus paikkaamalla ensin syvät kolot. Korjauslaastin maksimiraekoko valitaan mahdollisimman suureksi kolon syvyyden mukaan. Suositeltava kerrospaksuus on 2-15 mm. Paras tartunta alustaan saadaan Tartuntalaasti TL:n ja kerroksellisen täytön avulla. Kunkin kerroksen tulee kovettua vähintään 1 vrk ennen uutta täyttöä. Alemman täyttökerroksen pinta jätetään aina karkeaksi. Pinnan viimeistely on tehtävä huolellisesti, ettei tartunta alustaan heikkene. Rakenteelliseen korjaukseen tulee käyttää esim. Fescon Ruiskukorrobetonia RKB:tä.

Betonirakenteiden korjauksissa otetaan huomioon by 41 ohjeistus.

Jälkihoito

Niin korjattu kuin pinnoitettukin alue tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojaamalla se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Vähintään sen tulisi kestää 1-3 vrk.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

1,8 kg/m2/mm

Vedentarve 3,0 - 3,5 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

1,2 mm

Pakkauskoko 25 Kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Kerrospaksuus

2-15 mm / täyttökerta

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika 2 h
Puristuslujuus

n. 25 MPa

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa, ei heikkene 100 jäädytys-sulatus kierroksen jälkeen (SFS 5447)

Taivutusvetolujuus n. 8,0 MPa
Kutistuma

n. 1,0 ‰ (28d prisma)

Pituuden lämpötilakerroin

(1 °C) 14,7 x 10-6/ °C

Paloluokka A2
Karbonatisoituminen

n. 5mm (91 vrk, nopeutettu koe)

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää