FescoLock Saumaushiekka

Tuotekuvaus

Itsekorjautuva saumaushiekka pihakivetyksien saumaukseen. Saumaushiekkaan on käytetty murskattujen kiviainesten lisäksi täysin orgaanisia sideaineita, jotka ehkäisevät rikkakasvien kasvua ja joiden vaikutuksesta pölyäminen sekä eroosion vaikutukset vähenevät ja huollon tarve saadaan minimoitua. Pinta on vettä läpäisevä, mutta ei huuhtoudu pois sateen mukana. Saatavana kahta eri raekokoa. Pienempi raekoko (Fescolock S) soveltuu alle 5 mm saumoihin ja suurempaa raekokoa (Fescolock L) voi käyttää leveämmissä kivetysten saumoissa, esimerkiksi liuskekivien saumoissa.

Käyttökohteet

Pihakivien ja -laattojen saumaus

Tuote soveltuu käytettäväksi Joutsenmerkityissä kohteissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841616265 FESCOLOCK S 25 KG 61626 25 kg Lisää muistilistalle
6416841616241 FESCOLOCK S 1000 KG 61624 1000 kg Lisää muistilistalle
6416841616272 FESCOLOCK L 25 KG 61627 25 kg Lisää muistilistalle
6416841616258 FESCOLOCK L 1000 KG 61625 1000 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Asenna laatoitus kantavan pohjan päälle pihakivien valmistajan ohjeiden mukaisesti, niin etteivät laatat pääse heilumaan ja laatoituksen reunat on tuettu reunakivillä tai betonoinnilla.

Levitä saumaushiekka kivetykselle. Tiivistä pinta käyttämällä mekaanista tiivistämistä varmistaaksesi, että materiaali täyttää koko sauman. Suosittelemme käyttämään FescoLock L:n leveissä saumoissa kumivasaraa koneellisen tärytyksen sijasta kivien rikkoutumisvaarasta johtuen. Saumojen pitää olla täynnä FescoLockia, että ominaisuudet säilyvät. Lisää hiekkaa vajonneisiin saumoihin ja harjaa pinta puhtaaksi varmistaaksesi ettei pinnalle jää ylimääräistä sideainesta. Älä lakaise kerralla yli 3 metrin aluetta. Se voi aiheuttaa FescoLockin sideaineen epätasaisuutta. Lakaise 45 asteen kulmassa saadaksesi mahdollisimman tasaisen sauman täytön. Käytä FescoLockiin 2-vaiheista kastelua. Kasteluun suositellaan käytettäväksi mahdollisimman hienojakoista vesisumua.

2-Vaiheinen kastelu, vaihe 1:
Suihkuta vettä kevyesti kastellaksesi ensin saumojen pintaosa n. 5 mm syvyyteen saakka. Tämä aktivoi sideaineen, joka muodostaa hiekan kanssa kalvon, mikä vastustaa eroosiota. Kun pinta on aktivoitu, odota noin 10-30 minuuttia ennenkuin siirryt vaiheeseen 2.

2-Vaiheinen kastelu, vaihe 2:
Kostuta pinta kevyesti ja odota n. 5 minuuttia. Puhdista kivetysalue suihkuttamalla. Kun pintakerroksen FescoLock-hiekka on aktivoitunut, raskaampi suihkutus saa ylimääräisen sideaineen laatoituksen päältä pois. Jäänteet voi nähdä vaaleina valumina kivetyksen pinnassa. On tärkeätä jatkaa veden suihkuttamista siihen asti, että kivetyksen pinta on puhdistunut valumista.

Fescolock L:llä käsiteltävät leveämmät ja syvemmät saumat vaativat pidemmän kostutusajan, paksun kerroksen läpikostuminen kestää pidemmän aikaa ja siihen suositellaan useita kastelukertoja. Leveissä saumoissa on syytä antaa pinnan kuivahtaa ennen käyttöönottoa, jottei vielä kostea Fescolock lähde pintakerroksistaan irtoamaan.

FescoLock S soveltuu pienen raekokonsa ansiosta alle 5 mm saumoille. Tuotteen sisään rakennetun Organic- Lockin ansiosta FescoLock pysyy paikallaan. Mikäli sauma liikkuu ajan saatossa, FescoLock S ja L korjaa itse itsensä. FescoLock:ia voidaan myös lisätä, toisin kuin perinteistä polymeerihiekkaa. 

FescoLock L on kuten FescoLock S, mutta suuremman raekokonsa ansiosta sitä voidaan käyttää leveämmissä kivetysten saumoissa, esimerkiksi liuskekivien saumoissa.

FescoLock ei sisällä kemikaaleja ja sen asennus on helppoa. 

Asennusvinkit korjattaessa vanhan laatoituksen saumausta:
Laatoituksen saumoissa kasvaa rikkaruohojen ja sammaleiden itiöitä näkyvissä olevien kasvustojen lisäksi. Näiden organismien kasvu on lopetettava kemiallisella käsittelyllä tai vastaavalla tavalla, muutoin rikkaruohot saattavat kasvaa myös uudessa saumauksessa. Vanha saumaushiekka on poistettava koko laatan syvyydeltä. Tärytä uusi saumaus koneellisesti.

Huolto-ohje

Tarkista silloin tällöin, että Fescolockia on riittävästi saumoissa, tällöin tuotteen ominaisuudet ehkäistä rikkakasvien kasvua säilyvät. Lisää Fescolockia tarvittaessa saumoihin, niin että saumat ovat täynnä. Yleisesti huoltojakson väli on noin 2-3 vuotta, riippuen paikallisista olosuhteista.

 

 

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

Pihakiven saumaus, paksuus 60 mm, menekki on noin 3-4 kg/m2 saumaukseen käytetään Fescolock S.

Pihakiven saumaus, paksuus 80 mm, menekki on noin 4-5 kg/m2 saumaukseen käytetään Fescolock S.

Liuskekiven saumaus, paksuus 30-40 mm, menekki riippuen saumojen leveydestä noin 5-15 kg/m2 saumaukseen käytetään Fescolock L.

Olomuoto Jauhe
Sideaine Orgaaninen patentoitu sideaine, joka on tehty uusiutuvasta kasviraaka-aineesta
Runkoaine Kivituhka
Pakkauskoko 25 ja 1000 kg
Levitystapa Esimerkiksi lastalla, jonka jälkeen ylimääräinen aines harjataan pois

Youtube videot

Referenssit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää