Korjauslaasti KL 3,0

Tuotekuvaus

Fescon Korjauslaasti on lisäaineistettu, polymeerimodifioitu sementtiperustainen kuivalaasti betonipinnoille. Maksimiraekoko on 3,0 mm.

 

 • helppokäyttöinen
 • erillisiä tartunta-aineita ei tarvita
 • hyvät työstettävyysominaisuudet
 • kloriditon
 • hierrettävä
 • hengittävä
 • hidas karbonatisoituminen
 • pakkasenkestävä
 • hyvä tartunta alustaan, tartuntaluokka R3

Käyttökohteet

 • betonirakenteiden korjaukset ulko- ja sisätiloissa
 • julkisivujen korjaukset
 • parvekekorjaukset
Tuote soveltuu käytettäväksi Joutsenmerkityissä kohteissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841430359 KORJAUSLAASTI KL 3,0 MM 25 KG 43035 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Vaurioitunut betoni poistetaan esim. piikkaamalla tai vesihiekkapuhaltamalla. Parvekkeilta ja terasseilta poistetaan vanha pinnoite. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan tai korvataan tarvittaessa uusilla, tarpeettomat teräkset voidaan poistaa. Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Kuiva pohja kostutetaan mattakosteaksi. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Puhdistetut teräkset sivellään Tartuntalaastilla. Aloita korjaus paikkaamalla ensin syvät kolot. Korjauslaastin maksimiraekoko valitaan mahdollisimman suureksi kolon syvyyden mukaan. Suositeltava kerrospaksuus on kolopaikkauksessa 10-50 mm. Paras tartunta alustaan saavutetaan tartuntalaastin ja kerroksellisen täytön avulla. Kunkin kerroksen ja etenkin ns. ”kynsien” tulee kovettua vähintään 1 vrk ennen uutta täyttöä. Alemman täyttökerroksen pinta jätetään aina karkeaksi. Pinnan viimeistely tulee aina tehdä erittäin huolellisesti, ettei tartunta alustaan heikkene. Rakenteellisiin korjauksiin käytetään Fescon Ruiskubetonia. Parvekkeiden ja terassien kaatokorjauksissa suositeltava kerrospaksuus on 6-30 mm.

Betonirakenteiden korjauksissa otetaan huomioon by 41 ohjeistus.

Korjattu alue tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojaamalla se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Vähintään sen tulisi kestää 1-3 vrk.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

1,8 kg/m²/mm

Vedentarve 2,0 - 2,5 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

3,0 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Kerrospaksuus

6 - 30 mm

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika 2 h
Puristuslujuus

n. 25 MPa

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa, ei heikkene 100 jäädytys-sulatus kierroksen jälkeen (SFS 5447)

Taivutusvetolujuus n. 8,0 MPa
Pituuden lämpötilakerroin

(1 °C) 13,2 x 10-6/ °C

Paloluokka A2
Karbonatisoituminen

n. 9mm (91 vrk, nopeutettu koe)

Linkit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää