Tiivislaasti M100/600 Talvi

Tuotekuvaus

Fescon Tiivislaasti on muuraussementtipohjainen laasti poltettujen- ja kalkkihiekkatiilien muuraukseen. Sisältää säänkestävyyttä, työstettävyyttä ja tiiveyttä parantavia lisäaineita. Maksimiraekoko 1,2 mm.

 

  • helppokäyttöinen
  • vähentää kuorimuurin vedenläpäisyä
  • hyvät työstettävyysominaisuudet
  • saatavana 9 vakioväriä
  • pieni kapillaarinen vedenimu
  • lisäksi tilausvärit
  • pakkasenkestävä

Käyttökohteet

  • julkisivumuuraukset kohteissa, joihin kohdistuu voimakas viistosade lämpötila-alueella +5°C – -15°C
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841331106 TIIVISLAASTI M100/600 TALVI 1000KG 33110 1000 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 2-3 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 5 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 1 tunti.

Alin työskentelylämpötila on -15°C. Muuraustöissä noudatetaan suunnittelijoiden ohjeita ja viranomaismääräyksiä. Suomen rakentamismääräyskokoelma B8 Tiilirakenteet, ohjeet 2007 ja SFS-käsikirja 176.
Viistosateelle alttiissa julkisivuissa muuraustyöhön ja liittymädetaljeihin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tiilen tulisi olla vähintään 120 mm leveä. Muuraus tehdään täysin saumoin, jotka tiivistetään muuraustyön yhteydessä. Saumojen tiiviys varmistetaan käyttämällä nokkalaastia. Liittymät suunnitellaan siten, että kuorimuurin läpi tunkeutunut vesi pääsee kulkeutumaan pois rakenteesta sitä vahingoittamatta.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Vedentarve 2,9 - 3,8 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri vakio- ja tilausvärit
Maksimiraekoko

1,2 mm

Pakkauskoko 1000 Kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi

Alin käyttölämpötila

- 15°C

Työstettävyysaika 3 h
Puristuslujuus

M 5

Ominaisleikkauslujuus

> 0.16 N/mm2  (ka)

Paloluokka A1
Kloridipitoisuus < 0,01 %
Pakkasenkestävyys Kyllä
Vedenimukerroin

0,15 kg / (m2 *√min) 

Vedenläpäisykyky

koeseinä sileä tiili 270*130*75 ei läpäissyt vettä (sadetuskoe 7 h, ilmanpaine-ero 50 Pa, sadetuksen intensiteetti 270 L/m² /h ) normaalilaastilla muurattu seinä läpäisee vettä alle tunnissa

Vaihtoehtoiset tuotteet

Tiivislaasti M100/600

Poltettujen ja kalkkihiekkatiilien muuraukseen. Sisältää säänkestävyyttä, työstettävyyttä, ja tiiveyttä parantavia lisäaineita. Materiaalimenekki: 1,2 kg / MRT, 1,5 kg / NKH, 1,7 kg / NRT. 

Tutustu tuotteeseen

Kuvat

Liittyvät ratkaisut

Referenssit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää