Nanten HM Bio Low VOC

Tuotekuvaus

Hyvä mekaaninen kestävyys ja valon kestävyys (kellastumattomuus). Erittäin alhaiset liuotinpäästöt (VOC) sisäilmaan. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Käyttökohteet

  • Raskaasti kuormitetut teollisuus- ja varastotilat
  • Tuotantotilat
  • Suurkeittiöt
  • Prosessiteollisuuden tilat
  • Lattiat, joihin kohdistuu kemikaalien, veden tai nopeiden lämpötilamuutosten /lämpöshokkien aiheuttamia rasituksia.
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
HM BIO Low VOC EPOKSI A-OSA 10 l Lisää muistilistalle
HM BIO Low VOC EPOKSI B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita HM BIO Low VOC:n A‐osa ja B‐osa omissa astioissaan. Arvioi tarvittava seosmäärä, huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan, välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Lisää massaan tarvittava määrä valittua Nanten värihiekkaa tai värihiekkaseosta samalla sekoittaen, ja jatka sekoittamista noin minuutin ajan. Varmista, että myös astian reunoilla ja pohjalla oleva aine tulee hyvin sekoitetuksi.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään ohentamattomalla Nanten HM Bio Low VOC:lla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio Low VOC:sta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä HM BIO Low VOC:sta ja täytehiekasta (0,7‐1,2 mm) valmistetulla täyttö‐/oikaisumassalla.

Pinnoitus

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levitys tehdään kaistoittain siten, että pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Levityksen jälkeen massa tiivistetään käsin teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi.

Pintalakkaus

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa pitää lakata sen kuivuttua

ohentamattomalla Nanten HM Bio Low VOC:lla. Suosittelemme lakkauksen tekemistä kahteen kertaan, jolloin pinnasta saadaan helposti hoidettava ja hygieeninen.

Jalkalistat / ylösnostot

Jalkalistat tehdään epoksihiertomassalla, mutta massaa jäykistetään paksunnekuidulla (Sylothix) työstämisen helpottamiseksi.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Pinnoitteen väri määräytyy käytetyn Nanten värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan͕. Katso Nanten värikartta.
Pakkauskoko A‐osa 10 l peltiastiassa. B‐osa 5 l muoviastiassa.
Varastointi

+5 °C …+25 °C, säilyvyys enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 11 h (+25 °C) ja 20 h (+ 15 °C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 24 h (+25 °C) ja 40 h (+15 °C). Täysin kovettunut noin 7 vrk.

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauk-sessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
VOC-pitoisuus

< 20 g/l. Sallittu enimmäispitoisuus 500 g/l (Cat. A/j, 2004/42/EC).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää