Nanten HM ESD

Tuotekuvaus

Erinomaiset sähköiset ominaisuudet, myös henkilön varautumisen osalta (Vb). Kestää mm. öljyt, rasvat, polttoaineet, laimeat hapot ja suolot. Vähäpäästöinen, hyvä UV-valon kestävyys. Täyttää IEC EN 61340-5-1 standardin vaatimukset johtavalle lattialle.

Käyttökohteet

  • Elektronniikkateollisuus
  • Lääketeollisuus
  • Kemianteollisuuden tuotanto- ja kokoonpanotilat
  • Sairaaloiden leikkaussalit
  • IT-konesalit
  • Tilat, joissa staattinen sähkö aiheuttaa ongelmia
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
ESD PRIMER A-OSA 15,5 l Lisää muistilistalle
ESD PRIMER B-OSA 3,1 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita HM ESD Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Lisää massaan 50% johtavaa Nanten ESD hiekkaa ja 50% värihiekkaa samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista noin minuutin ajan. Sideaineen ja täytehiekan sekoittaminen voidaan tehdä myös tasosekoittimessa tai betonimyllyssä.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely 1

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio Epoksilla. Kosteilla betonialustoilla, joiden suhteellinen kosteus on suurempi kuin 95%, on pohjusteena käytettävä kostealle betonille soveltuvaa Nanten M Primeria. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Maadoitukseen käytettävät kupariteipit kiinnitetään kovettuneen HM Epoksin pinnalle. Menetelmän varsinainen pohjustuskäsittely tehdään johtavalla Nanten ESD Primerilla ohjeiden mukaisesti.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM Bio Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä.

Pohjustuskäsittely 2

Johtava pohjustuskerros Nanten ESD Primerilla. Levitys vähintään 0,3l/m2 toimivuuden varmistamiseksi. Primeriin kylvetään ”kynnet” ESD -hiekalla.

Pinnoitus

Mikäli ESD Primerilla tehty pohjustus on kahta vuorokautta

vanhempi, on ESD pohjustus suoritettava uudelleen. Sekoi- tettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen massa tiivistetään käsin teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi.

PINTALAKKAUS

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa pitää lakata sen kuivuttua

ohennetulla Nanten HM ESD Epoksilla. Suosittelemme lakkauksen tekemistä kahtena ohuena käsittelykertana, jolloin pinnasta saadaan helposti hoidettava ja hygieeninen. Liian paksut lakkakerrokset huonontavat lattian johtavia ominaisuuksia.

JALKALISTAT/YLÖSNOSTOT

Jalkalistat tehdään epoksihiertomassalla, mutta massaa jäykistetään paksunnekuidulla (Sylothix) työstämisen helpottamiseksi. Jalkalistat tehdään esimerkiksi 100 mm korkuisena.

 

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Pinnoitteen väri määräytyy johtavan hiekan (musta) ja käytetyn värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 10l peltiastiassa B-osa 5 l muoviastiassa tai molemmat osat 200l tynnyrissä.
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 6kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

n. 1,1 kg/l.

Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 7h (+25°C) ja 14h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12h (+25°C) ja >24 h (+15°C). Täysin kovettunut noin 7 vrk.

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 25g/l. EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500g/l (2010).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää