Nanten SL AR

Tuotekuvaus

Erittäin hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys. Kestää jatkuvana rasituksena öljyjä, rasvoja, polttoaineita, normaalisti käytössä olevia pesuaineita, suoloja sekä tilapäisrasituksena useimpia teollisuudessa käytettäviä happoja ja emäksiä. Vähäpäästöinen.

Käyttökohteet

  • Kovan kemiallisen ja mekaanisen rasituksen alaiset tilat 
  • Prosessi- ja elintarviketeollisuus 
  • Tuotanto- ja varastotilat 
  • Laboratoriot 
  • Sairaalat
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
SL BIO AR EPOKSIPINNOITE A-OSA 15 l Lisää muistilistalle
SL BIO AR EPOKSIPINNOITE B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita SL AR Bio Epoksipinnoitteen A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää tarvittava määrä täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista noin minuutin ajan huomioiden astian kulmat.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsinnällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio Epoksilla. Kosteilla betonialustoilla, joiden suhteellinen kosteus on > kuin 95% on pohjusteena käytettävä kostealle betonille soveltuvaa Nanten M Primeria. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että muodostuu ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM Bio Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt/oikaisut voidaan tehdä Nanten SL Epoksipinnoitteesta ja täytehiekasta (raekoko esim. 0,1-0,6mm) valmistetulla täyttö-/ oikaisumassalla.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontajätteiden poisto. Sekoitettu pinnoitemassa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi.

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Nanten värikartasta tai lukuisiin RAL sävyihin. Yleisesti suositaan tummempia sävyjä.
Pakkauskoko A-osa 15l peltiastiassa ja B-osa 5l muoviastiassa.
Varastointi

+5⁰C…+25⁰C, varastointiaika enintään 6 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia.
Tiheys

Sideaineen tiheys 1,06 kg /l.

Kiintoainetilavuus n. 100 %.
Käyttölämpötila

+3°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 20-30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 6h (+25°C) ja 11h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä n. 12h (+25°C) ja >24 h (+15°C). Täysin kovettunut n. 7 vrk.

Vetolujuus

>1,5 N/mm²

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys hammastetulla teräslastalla tai säätölastalla
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 25g/l.

EU VOC 2004/42/ EC (cat A/j) max. 500g/l (2010).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää