Nanten SL Bio Low VOC

Tuotekuvaus

Hyvä mekaaninen kestävyys ja valon kestävyys (kellastumattomuus). Erittäin alhaiset liuotinpäästöt (VOC) sisäilmaan. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutuksen alaiset julkiset tilat

  • Laboratoriot
  • Sairaalat
  • Koulut ja päiväkodit
  • Toimistot
  • Myymälät
  • Varastot ja logistiikkakeskukset
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
SL BIO Low VOC EPOKSIPINNOITE A-OSA 15 l Lisää muistilistalle
SL BIO Low VOC EPOKSIPINNOITE B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita SL Bio Low VOC:n A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Arvioi tarvittava seosmäärä, huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan, välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää tarvittava määrä kuivaa täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista noin minuutin ajan. Varmista, että myös astian reunoilla ja pohjalla oleva aine tulee hyvin sekoitetuksi.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsinnällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään ohentamattomalla Nanten HM Bio Low VOC:lla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio Low VOC:sta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt /oikaisut voidaan tehdä Nanten SL Bio Low VOC:sta ja täytehiekasta (raekoko esim. 0,1-0,6 mm) valmistetulla täyttö-/ plaanausmassalla.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on tehtävä karhennushionta ja poistettava hiontajätteet. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi.

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Sävytettävissä Nanten ja RAL väri-karttojen mukaan.
Pakkauskoko A‐osa 15 l peltiastiassa. B‐osa 5 l muoviastiassa.
Varastointi

+5 °C…+25 °C, säilyvyys enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia.
Kiintoainetilavuus n. 100 til.- %.
Käyttölämpötila

+3°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 20-30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 4 h (+25 °C) ja 8 h (+15 °C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25 °C) ja noin 24 h (+15 °C). Täysin kovettunut 7 vrk (+20 °C).

Vetolujuus

>1,5 N/mm²

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla.
VOC-pitoisuus

< 10 g /l.

Sallittu enimmäispitoisuus 500 g/l (Cat. A/j, 2004/42/EC).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää