Nanten SL Bio

Tuotekuvaus

Hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys. Korkeamman UV-keston saavuttamiseksi suosittelemme, että pinta maalataan Nanten PU W2 maalilla/lakalla. Vähäpäästöinen. Nopeasti uusiutuvien raaka-aineiden osuus on 37 %.

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutuksen alaiset julkiset tilat
  • Laboratoriot
  • Sairaalat 
  • Koulut ja päiväkodit 
  • Toimistot 
  • Myymälät 
  • Varastot ja logistiikkakeskukset 
  • Kohteet, joille haetaan ympäristösertifikaattia sekä LEED ja BREEAM projektit
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
SL BIO EPOKSIPINNOITE A-OSA 15 l Lisää muistilistalle
SL BIO EPOKSIPINNOITE B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita SL BIO Epoksipinnoitteen A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää tarvittava määrä kuivaa täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista noin minuutin ajan huomioiden astian kulmat.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsinnällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM BIO Epoksilla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt /oikaisut voidaan tehdä Nanten SL Bio epoksipinnoitteesta ja täytehiekasta (raekoko esim. 0,1-0,6 mm) valmistetulla täyttö-/ plaanausmassalla.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontajätteiden poisto. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Menekki 2mm kalvovahvuudella on noin 1,3l SL BIO epoksia ja noin 1 - 1,5 kg täytehiekkaa/m2.

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Sävytettävissä Nanten ja RAL väri-karttojen mukaan.
Pakkauskoko 20 litran sarjoissa: A-osa 15l + B-osa 5l. B-osa saatavissa 200l tynnyreissä.
Varastointi

+5 °C…+25 °C, säilyvyys enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia.
Kiintoainetilavuus n. 100 til.- %.
Käyttölämpötila

+3°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 20-30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 4h (+25°C) ja 8h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 12h (+25°C) ja noin 24h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk (+20°C), Shore D 83.

Vetolujuus

>1,5 N/mm²

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla.
VOC-pitoisuus

60 g /l.

EU VOC 2004/42/ EC (cat A/j)

max. 500 g/l (2010).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää