Nanten EP W2 Betonimaali ja -lakka

Tuotekuvaus

2-komponenttinen kiiltävä vesiohenteinen kulutusta kestävä epoksimaali vanhoille ja uusille betonilattioille. Vähäpäästöinen. Pinta on hygieeninen ja helposti puhdistettavissa. 

Betonimaali kestää vettä, normaaleja pesuaineita, suoloja, ja tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä.

Käyttökohteet

  • Kevyemmän kulutuksen alaiset varasto- ja kellaritilat
  • Lämmönjakohuoneet
  • Autotallit
  • Soveltuu myös seinäpintojen maalaamiseen
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
EP W 2 BETONIMAALI JA LAKKA B-OSA 6 l Lisää muistilistalle
EP W 2 BETONIMAALI JA LAKKA A-OSA 3 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita EP W 2 Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Pohjustettaessa lisää vesi viimeisenä komponenttinen sekoittamisen jälkeen ja jatka sekoittamista noin 2 minuuttia.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustettaessa lisää lämmin (noin 30°C) vesi viimeisenä komponenttinen sekoittamisen jälkeen ja jatka sekoittamista noin 2 minuuttia. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä.

 

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontajätteiden poisto. Pinnoitus tehdään ohentamattomalla EP W2 Betonimaalilla. Esisekoita EP W2 A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kolmen minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään telalla tai kumilastalla + telaamalla.

 

Puutteellinen sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen tai sävyeroja valmiiseen pintaan. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Nanten värikartan vakiosävy 257. Voidaan sävyttää Nanten ja RAL kartan mukaan. Lakka on väritön.
Pakkauskoko 9 litran (3 l + 6 l) sarjoissa
Varastointi

+ 5 ⁰C …+ 25 ⁰C, varastointiaika enintään 12 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 45 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5 h (+ 25°C) ja 9 h (+ 15°C).

Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+ 25°C) ja

noin 24 h (+ 15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Tartuntalujuus

> 1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka I < 5 m

Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys lyhytnukkaisella telalla, pensselillä tai lastalla. Seinäpintojen maalauksessa voidaan käyttää korkeapaineruiskua.
VOC-pitoisuus

Haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) enimmäispitoisuus käyttövalmiissa seoksessa on alle 140g/l (Direktiivi 2004/42/EC, luokka A/j).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää