Nanten HM W

Tuotekuvaus

2-komponenttinen väritön, vesiohenteinen epoksihartsi hiertopinnoitusmenetelmiin vanhoille ja uusille betonilattioille. Pinnoite kestää vettä, normaaleja pesuaineita, suoloja ja tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Pinta on hygieeninen ja helposti puhdistettavissa. Vähäpäästöinen.

Käyttökohteet

  • Keskiraskaan kulutuksen alaiset tilat
  • Maanvaraiset tilat
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
HM W EPOKSIPINNOITE A-OSA 6 l Lisää muistilistalle
HM W EPOKSIPINNOITE B-OSA 12 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita HM W Epoksin A- ja B-osa omissa astioissaan, arvio tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää seoksen joukkoon tarvittava määrä valittua hiekkaseosta samalla sekoittaen, kunnes massa on tasalaatuista huomioiden sekoitusastian kulmat. Pohjustettaessa lisää vesi viimeisenä komponenttina sekoittamisen jälkeen ja jatka sekoittamista noin 2 minuuttia.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään lämpöisellä (n. 30°C) vedellä ohennetulla Nanten HM W seoksella telaamalla. Pohjustuskalvolle kylvetään työn edistymisen myötä tartuntahiekkaa jatkokäsittelyä varten. Pohjusteen kovettumisen jälkeen poistetaan ylimääräinen hiekka harjaamalla ja imuroimalla.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM W Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä.

Pinnoitus

Varsinainen pinnoitus tulee tehdä enintään 3 vrk:n kuluttua pohjustuskäsittelystä. Sekoitettu massa kaadetaan vanaksi lattialle, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levitys tehdään kaistoittain, joten pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Pinnoitemassa tiivistetään joko teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi. Menekki noin 3mm vahvuisena n. 1l sideainetta ja noin 5kg täytehiekkaa /m2.

PINTALAKKAUS

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa lakataan Nanten HM W Epoksilla telaamalla. Lakkaus tehdään normaalisti kahtena käsittelynä ohuina kalvoina.

JALKALISTAT

Jalkalistat tehdään samalla hierrettävällä massalla, mutta massa jäykistetään paksunnekuidulla (Sylothix) työstämisen helpottamiseksi.

 

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen

tai aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Pinnoitteen väri määräytyy käytetyn värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan (katso Nanten värikartta).
Pakkauskoko 18 litran (6l + 12l) tai sarjassa tai osat molemmat 200l tynnyrissä
Varastointi

+5⁰C …+25⁰C, varastointiaika enintään 12 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,04kg/l

Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5h (+25°C) ja 9h (+ 15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12h (+25°C) ja noin 24h (+15°C). Täysin kovettunut 7-14 vrk.

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka l<5 m

Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
VOC-pitoisuus

Tuotteen kokonais-VOC < 140g/l

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j)

max. 140 g/l (2010)

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää