Nanten SL W

Tuotekuvaus

Vesihöyryä läpäisevä (luokka I <5m). Kestää vettä, normaaleja pesuaineita, suoloja ja tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Vähäpäästöinen.

Käyttökohteet

  • Kevyen ja keskiraskaan kulutuksen alaiset julkiset tilat

  • Kellaritilat

  • Maanvaraiset tilat

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
SL W EPOKSIPINNOITE A-OSA 6 l Lisää muistilistalle
SL W EPOKSIPINNOITE B-OSA 12 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita SL W Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden (2) minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Pohjustettaessa lisää vesi viimeisenä, komponenttinen sekoittamisen jälkeen. Jatka sekoittamista vielä noin kaksi (2) minuuttia.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsinnällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään lämpöisellä (noin 30°C) vedellä ohennetulla Nanten SLW Epoksipinnoitteella. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. SL W epoksipinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi (<48h), on suoritettava karhennushionta. Pinnoitus tehdään ohentamattomalla SL W Epoksipinnoitteella. Esisekoita SL W Epoksipinnoitteen A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella. Sekoita noin kolmen (3) minuutin ajan. Lisää ensin karkeampi 0,20mm täytehiekka jatkuvasti sekoittaen. Jatka sekoittamista ja lisää seuraavaksi hienompi 200 mesh täytehiekka. Sekoita koko massa huolellisesti välttäen ilman sekoittumista massaan. Massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun (1-2mm) vahvuiseksi kalvoksi. Pinta viimeistellään teräslastalla ja/tai mohairtelalla. Välittömästi tämän jälkeen pinta tulee piikkitelata ilmakuplien poistamiseksi. Pinnoitekalvon kerrosvahvuuden tulee olla tasavahva koko

pinnoitetulla alueella. Tasavärisen lopputuloksen varmistamiseksi pinta suositellaan maalattavaksi EP W2, PU W1 tai PU W2 maaleilla.

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön seikoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde

kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Nanten värikartan vakiosävy 257. Voidaan sävyttää Nanten ja RAL -kartastojen mukaan.
Pakkauskoko 18 litran (6 l+12 l) sarjoissa.
Varastointi

+5°C…+ 25°C, varastointiaika enintään 12kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia.
Tiheys

1,2 kg/l

Kiintoainetilavuus n. 46 til.-%
Käyttölämpötila

+3°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5h (+25°C) ja 9h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä n. 12h (+25°C) ja n. 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Vetolujuus

>1,5 N/mm²

Paloluokka Bfl-S1
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka l < 5 m

Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys pohjustuksessa lyhytnukkaisella telalla tai pensselillä. Pinnoitemassan levitys säätölastalla, viimeistely teräslastalla/lyhytnukkaisella kevyesti telaamalla. Pinnoitemassa on aina piikkitelattava heti levityksen jälkeen!
VOC-pitoisuus

< 140g/l

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j)

max. 140 g/l (2010)

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää