Nanten HM Bio

Tuotekuvaus

Pinnoite kestää hyvin rasvoja, öljyjä, polttoaineita, suoloja pesuaineita sekä tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Lämpöshokkien /höyrypesun rasittamilla alueilla on hiertopinnoitteen vähimmäispaksuuden oltava 6 mm. Käytetään (sävytettynä) myös Nanten TRUE COLORS luonnonkivi hiertopinnoitusmenetelmässä.

Käyttökohteet

  • Kovan kulutuksen alaiset elintarviketeollisuuden tuotanto- ja varastotilat
  • Suurkeittiöt
  • Prosessiteollisuuden tilat
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
HM BIO EPOKSI A-OSA 10 l Lisää muistilistalle
HM BIO EPOKSI B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita HM BIO Epoksin A‐osa ja B‐osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Lisää massaan tarvittava määrä valittua Nanten värihiekkaa tai värihiekkaseosta samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista noin minuutin ajan huomioiden astian kulmat.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään ohentamattomalla Nanten HM Bio Low VOC:lla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio Low VOC:sta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä HM BIO Low VOC:sta ja täytehiekasta (0,7‐1,2 mm) valmistetulla täyttö‐/oikaisumassalla. 

Pinnoitus

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levitys tehdään kaistoittain siten, että pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Levityksen jälkeen massa tiivistetään käsin teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM BIO Epoksilla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM BIO Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä Nanten HM BIO Epoksista ja täytehiekasta (0,7‐1,2 mm) valmistetulla täyttö‐/oikaisumassalla.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Pinnoitteen väri määräytyy käytetyn Nanten värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan͕ katso Nanten värikartta.
Pakkauskoko A‐osa 10l peltiastiassa, B‐osa 5l muoviastiassa tai molemmat 200l tynnyrissä.
Varastointi

+5⁰C …+25⁰C, varastointiaika enintään 6 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä

astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,1kg /l.

Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 7h (+25°C) ja 14h (+ 15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12h (+25°C) ja 24h (+15°C). Täysin kovettunut noin 7 vrk

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
VOC-pitoisuus

Nanten HM BIO Hiertomassan käyttöseoksen VOC 25g/l. EU VOC 2004/42/ EC (cat A/j) max. 500 g /l (2010).

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää