Nanten M Primer

Tuotekuvaus

2-komponenttinen pigmentoitu liuotteeton epoksipohjuste. Vähäpäästöinen. Läpäisee CE-rakennusasetuksen märälle betonille vaaditun suoritustason (EN 1504-2 /EN 13578).

Nopeasti kovettuva erittäin hyvin betonin huokosiin tunkeutuva ja hyvän tartunnan myös kostealle alustalle muodostava pohjuste. Estää kosteuden kulun pinnoitteen suuntaan. Ei suositella kapillaarisen kosteuden nousun rasittamiin tiloihin.

Käyttökohteet

  • Kehitetty erityisesti kosteiden ja tuoreiden betonilattioiden pohjustusaineeksi epoksi-, polyuretaani- ja akryylipinnoitteiden käytön yhteydessä.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
M POHJUSTIN A-OSA 10 l Lisää muistilistalle
M POHJUSTIN B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita M Primerin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kolmen minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hio-

malla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

PAIKKAUKSET

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM Bio Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä Nanten HM Epoksista ja täytehiekasta (0,1 – 0,6 mm) valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla.

Työohje

Sekoitettu M Primer kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään kumilastalla. Levitä ristiin toinen käsittelykerta n. 1-2 tunnin kuluttua pinnan ollessa tahmea, kuitenkin enintään vuorokauden (24 h) kuluttua pohjustuksesta. Jos pinnoitus tullaan tekemään hiertomassapinnoiteella, kylvetään pohjusteen päälle tartuntahiekkaa hiertomassan levittyvyyden helpottamiseksi. Käsiteltävässä tilassa tulee olla hyvä ilmanvaihto. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu ehjä, tiivis ja yhtenäinen kalvo. Älä kaavi astioiden reunoille jäävää seosta lattialle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Vaalea turkoosi
Pakkauskoko A-osa 10 l peltiastiassa, B-osa 5 l muoviastiassa tai molemmat osat 200 l tynnyrissä.
Varastointi

+ 5 ⁰C …+ 25 ⁰C, varastointiaika enintään 6 kuukautta.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia
Käyttölämpötila

+ 12⁰C …+ 25 ⁰C

Käyttöaika Noin 20 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 9 h (+ 25°C) ja 13 h (+ 15°C). Kuiva noin 15 h (+ 25°C) ja > 24 h (+ 15°C).

Vetolujuus

>1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys kumilastalla, telalla ja pensselillä

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää