Nanten PU Bio

Tuotekuvaus

2‐komponenttinen ympäristökuormitusta vähentävä elastinen lattiapinnoite, joka soveltuu betonin lisäksi metalli, asfaltti ja vanerialustoille. Vähäpäästöinen. Pinnoite kestää hyvin kulutusta, iskuja sekä lämpöshokkeja. Lisäksi pinnoitteella on myös hyvä kemikaalinkestävyys /luokka II. Telattuna kalvopaksuus 0,5 mm, massapinnoitteena 2 mm.

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutukset alaiset tilat 
  • Sairaalat ja terveyskeskukset 
  • Koulut ja päiväkodit 
  • Toimistot 
  • Myymälät 
  • Tuotanto- ja varastotilat
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
PU BIO POLYURETAANIPINNOITE A-OSA 15 l Lisää muistilistalle
PU BIO POLYURETAANIPINNOITE B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita Nanten PU Polyuretaanipinnoitteen A‐osa ja B‐osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Kaada seos toiseen astiaan ja lisää tarvittava määrä täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Asfalttialusta

Alusta jyrsitään kevyesti. Jos asfaltin kunto on hyvä, voidaan käyttää teräsharjausta ja sinkopuhdistusta. Bitumia liuottavia pesuaineita ja ohentimia ei saa käyttää.

Vanerialusta

Levyjen pitää olla kiinni alustassaan ja alustan kuiva. Levyjen pinta hiotaan ja pölyt imuroidaan pois huolellisesti. Levysaumat ja ruuvinkannat kitataan pinnoitteesta sekoitetulla kitillä.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Epoksi Primerilla tai PU Bio polyuretaanipinnoitteella. Betonialustoilla tarvittaessa ohennus. Kosteilla betonialustoilla, joiden suhteellinen kosteus on >90%, käytetään Nanten M Primeria. Käsiteltävään tilaan on järjestettävä hyvä ilmanvaihto. Asfaltti- ja vanerialustalla ei saa käyttää ohenninta, vaan tuote levitetään pohjusteeksi sellaisenaan. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Tee tarvittaessa toinen käsittely.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. PU Bio pinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä. Laajemmat oikaisut voidaan tehdä Nanten PU Bio pinnoitteesta ja täytehiekasta (0,1‐0,6mm) valmistetulla oikaisumassalla.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa kaapia tai valuttaa pinnoitettavalle alustalle.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan. Tasaisen lopputuloksen sekä korkeamman UV keston saavuttamiseksi suosittelemme, että pinta maalataan Nanten PU W1/W2 maalilla.
Pakkauskoko A-osa 15l peltiastiassa ja B-osa 5l muoviastiassa tai 205l tynnyrissä.
Varastointi

Varastoitava lämpimässä (+5 – 25°C), tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan, enintään 6 kk.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,15…1,17kg/l, käytetyn väripastan määrästä riippuen.

Käyttölämpötila

+3°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa n. 15min. Lattialle kaadettuna n. 20-30min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 4h (+25°C) ja 7h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä n. 12h (+25°C) ja n. 24h (+15°C).

Vetolujuus

1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys hiekkatäytteisenä säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla. Ilman hiekkaa levitys säätölastalla.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 0 g /l. EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää