Nanten PU Flex Bio

Tuotekuvaus

Elastinen ja hyvin kulutusta sekä iskuja kestävä. Kestää jatkuvana rasituksena öljyjä, rasvoja, polttoaineita, normaalisti käytössä olevia pesuaineita, suoloja sekä tilapäisrasituksena mietoja happoja ja emäksiä. Muun muassa betoni-, asfaltti- ja vaneripinnoille. Vähäpäästöinen.

 

Käyttökohteet

  • Keskiraskaan ja kevyemmän rasituksen tilat

  • Tekniset tilat, IV-konehuoneet
  • Koulut, päiväkodit
  • Toimistot
  • Myymälät
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
PU FLEX BIO POLYURETAANIPINNOITE A-OSA 15 l Lisää muistilistalle
PU FLEX BIO POLYURETAANIPINNOITE B-OSA 5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoitus

Esisekoita A‐osa ja B‐osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Kaada seos toiseen astiaan, ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Epoksi Primerilla tai PU Flex polyuretaanipinnoitteella. Betonialustoilla tarvittaessa ohennus. Kosteilla betonialustoilla, joiden suhteellinen kosteus on >90%, käytetään Nanten M Primeria. Käsiteltävään tilaan on järjestettävä hyvä ilmanvaihto. Asfaltti- ja vanerialustalla ei saa käyttää ohenninta, vaan tuote levitetään pohjusteeksi sellaisenaan. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Tee tarvittaessa toinen käsittely.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. PU Flex Bio pinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä. Laajemmat oikaisut voidaan tehdä Nanten PU Flex Bio pinnoitteesta ja täytehiekasta (0,1‐0,6mm) valmistetulla oikaisumassalla.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on

suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto.

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa valuttaa pinnoitettavalle alustalle.

Pinnoitteen väri muuttuu UV-valon vaikutuksesta, erillinen UV-suoja parantaa valon kestävyyttä. Älä asenna suorassa auringon valossa tai kosteissa olosuhteissa. Puutteellinen sekoittaminen voi johtaa epätasaiseen kovettumiseen tai sävyeroihin.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Väri Vakiosävyt Nanten 257 ja 241. Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 15l peltiastiassa ja B-osa 5l muoviastiassa. B-osa saatavissa myös 184l tynnyreissä.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 6kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,24…1,26kg/l, käytetyn väripastan määrästä riippuen.

Käyttölämpötila

+3°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa n. 15min. Lattialle kaadettuna n. 20-30min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5h (+25°C) ja 9h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin12h (+25°C) ja noin 24h (+15°C).

Täysin kovettunut 7vrk.

Vetolujuus

1,5 N/mm2

Paloluokka Cfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys hiekkatäytteisenä säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla. Ilman hiekkaa levitys säätölastalla.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 0 g /l. EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Dokumentit

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää