Silikonihartsipinnoite Piirto

Tuotekuvaus

Fescon Silikonihartsipinnoite Piirto on erittäin säänkestävä, tehokkaasti vettähylkivä ja luja pinnoite sisä- ja ulkokäyttöön. Se pohjautuu uusimpaan sideaineteknologiaan ja täyteainepaketteihin yhdistettynä uudentyyppisiin granulaatteihin. Fescon Silikonihartsipinnoite Piirrolla saadaan tasakuvioiset pinnat uusille rappaus-, betoni- ja kuitusementtilevypinnoille sekä vanhoille hyvin kiinni oleville pinnoituspinnoille.

 

 • Vesiohenteinen
 • Raekoko 1,5mm, 2,0 mm tai 3,0 mm
 • Erittäin diffuusiokykyinen, CO2-läpäisevä
 • Hyvä säänkestävyys
 • Voimakkaasti vettähylkivä
 • Kestää hyvin mekaanista rasitusta
 • Hyvin elastinen
 • Erittäin vähäinen likaantuvuus
 • Peittää erittäin tehokkaasti, erinomainen värikirkkaus ja valonkestävyys
 • Erittäin helppo levittää
 • Alkaleita kestävä, siksi saippuoitumaton
 • Sisältää homesienen ja levän muodostumista estävää ainetta
 • Suuri värivalikoima, myös voimakkaat värit

Käyttökohteet

 • Betonipinnat
 • Kaikki rappauspinnat
 • Kuitusementtilevyt
 • Pitävät vanhat pinnoitukset
 • Ulko- ja sisäkäyttöön
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841760678 SILIKONIHARTSIPINNOITE PIIRTO 2 MM 235 VALKOINEN 86067 25 kg Lisää muistilistalle
SILIKONIHARTSIPINNOITE PIIRTO sävytys HR 1 Fescon värikartan sävyt 50312 25 kg Lisää muistilistalle
SILIKONIHARTSIPINNOITE PIIRTO sävytys HR 2 muut sävyt 50313 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Sekoita pinnoite ennen pinnoitusta.

Betonipinnat

Betonipinnoista poistetaan alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit esim. vesihiekkapuhalluksella. Vaurioitunut betoni poistetaan piikkaamalla, vesi-hiekkapuhalluksella tai jyrsimällä, vaurion laadusta ja laajuudesta riippuen. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan luokkaan St 2 tai korvataan uusilla. Teräkset sivellään Fescon Tartuntalaastilla ja kolot paikataan Fescon Korjauslaastilla. Tarvittaessa Korjatut pinnat ylitasoitetaan Fescon Ylitasoituslaastilla. Uudet betonipinnat karhennetaan ja puhdistetaan sementtiliimasta esim. vesihiekka-pesulla tai teräsharjauksella. Pinnan käsittelyt voidaan tehdä myös elementtien valmistuksen yhteydessä. Uudet betonipinnat voidaan maalata aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen.

Rappauspinnat

Rappauspinnoista poistetaan vanhat alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit. Alustastaan irronneet rappauskerrokset poistetaan ehjään rappauskerrokseen asti. Korjausrappaus tehdään kolmikerros-, kaksikerros- tai pintarappauksena vaurioiden syvyydestä riippuen. Pintarappauksen struktuuri muotoillaan vastaamaan alkuperäistä rappauspintaa. Työssä on huomioitava vanhojen laastien koostumus. Syvien rappauspaikkojen ja uusien rappauspintojen annetaan kuivua ennen maalausta 4-8 viikkoa olosuhteista riippuen. Asbestia sisältävien alustojen esikäsittelyssä ja maalauksessa on noudatettava valtioneuvoston ja Työsuojeluhallituksen päätöksissä määriteltyjä suojatoimenpiteitä.

Koepinnoitus

Ennen työn aloitusta tehdään koepinnoitus, jolla varmistetaan oikea värisävy.

Pohjustus

Pohjustus tehdään Fescon Silikonihartsipohjuste MC:llä .

Pinnoitus

Laasti levitetään seinään koko pinnan peittävästi ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lastalla, hierretään välittömästi muovilastalla tai PU-hiertimellä pyörivin liikkein. Tuote voidaan levittää myös ruiskulla (suutinkoko 6-8 mm) ja jättää ruiskupinnalle. Alustan on oltava kuiva. Työsaumojen välttämiseksi pinnoitus tulee tehdä yhtenäisille julkisivupinnoille märkää märälle periaatteella yhtäjäksoisesti samaa tuote-erää käyttäen. Mikäli tuote-erää joudutaan vahtamaan pitää vanhaa ja uutta pinnoitetta sekoittaa keskenään.  Ohennus tarvittaessa max. 2 % vedellä työstämisen helpottamiseksi.

Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana, ilman lämpötilan on oltava vähintään + 5°C ja suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 80 %. Mikäli tuote on varastoitu alhaisessa lämpötilassa tuote on välivarastoitava ennen työstöä n. +20°C:n lämpötilassa. Älä työstä tuotetta suorassa auringonpaisteessa tai kovalla tuulella. Työvälineet puhdistetaan vedellä.

 

 

 Tuore pinnoite on suojattava liian nopealta kuivumiselta, pakkaselta ja sateelta työstön aikana ja siihen asti, kunnes se on kuivunut kokonaan.

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa painepesurilla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Uudelleenmaalaus tehdään Fescon Silikonihartsimaalilla. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista maali on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan myös pohjustus ohennetulla Silikonihartsimaalilla.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

2,0 – 4,0 kg/m2 (#1,5 mm – 3,0 mm)

Olomuoto neste
Sideaine Silikonihartsi
Väri Fescon värikartan sävyt
Maksimiraekoko

1,5 mm - 2,0 mm - 3,0 mm

Pakkauskoko 25 kg:n astia
Varastointi

Säilytettävä kuivassa ja viileässä mutta jäätymättömässä tilassa, lämpötila +5°C – +25°C. Suurin sallittu varastointilämpötila + 25°C ei saa ylittyä.

Tiheys

n. 1,85 kg/l

Käyttölämpötila

Ilman ja pohjan lämpötila > + 5°C

Kuivumisaika

Olosuhteista riippuen läpikuivuminen 1-2 vrk yhtä paksuus mm:ä kohden.

Tartuntavetolujuus ≥ 0,5 MPa
Vesihöyryn läpäisevyys

sd-arvo  V2 (keskitaso)

Vedenläpäisykyky

W3 alhainen

Ilman suhteellinen kosteus alle 80 %
Hiilidioksidin diffuusiovastus

n. 110

Ohenne vesi
Levitystapa Laastikampa tai ruisku
Sävytettävyys voidaan sävyttää
Kiiltoryhmä

6 täyshimmeä

VOC-pitoisuus

< 1 g/l (EU raja-arvo tuotteelle kat. A/g 30 g/l) (2010)

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää