2-K Primer

Tuotekuvaus

Fescon 2-K Primer on kaksikomponenttinen, liuotteeton epoksipohjuste, joka kestää kovaa mekaanista kuormitusta, lipeää, laimeita happoja, mineraaliöljyjä ja muita kemikaaleja.

 

  • parantaa kemikaalien kestävyyttä
  • sitoo pölyä
  • lisää kulutuskestävyyttä
  • A+B komponentit sekoitusvalmiina annoksina
  • levitys kumi-, muovi- tai metallilastalla sekä ilmattomalla ruiskulla

Käyttökohteet

  • parveke- ja kiviainespintojen pohjustaminen
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841762603 2-K PRIMER 10 KG 76260 10 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Vanhat betonipinnat

Vanhat betonipinnat puhdistetaan irtopölystä, liasta, rasvasta ja öljytahroista. Vanhat hilseilevät pinnoitteet ja maalit poistetaan esim. hiekkapuhaltamalla, hiomalla tai jyrsimällä. Jos betonipinta on vaurioitunut betonia poistetaan terveeseen betonipintaan asti. Halkeamat avataan kulmahiomakoneella. Syntyneet kolot ja avatut halkeamat paikataan sekä parvekkeiden kaatokorjaukset tehdään Fescon Korjauslaastilla raekoko 3,0 mm, 1,2 mm tai Ylitasoituslaastilla kerrospaksuudesta riippuen.

Uudet betonipinnat

Uusista betonipinnoista poistetaan sementtiliimakerros, ja hiontapöly imuroidaan huolellisesti. Tarvittaessa kolot ja reiät paikataan ja pinta ylitasoitetaan kuten edellä. Betonin tulee olla lujuudeltaan yli 20 MPa ja vähintään 4 viikon ikäistä ennen pohjustusta.

Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva, puhdas ja rakenteellisesti luja. Lämpötilan tulee olla + 5°C - + 25°C ja suhteellisen kosteuden alle 80%. Alustan kosteus pitää olla alle 90 % suhteellista kosteutta. Mittaus suoritetaan pintakosteusmittarilla. Sekoita huolellisesti, koneellisesti ennen käyttöä (alle 400r/min). Käytä sekoitusastiaa, älä levitä toimituspakkauksesta. Sekoitettu tuote on käytettävä 30 minuutin kuluessa.

Hyvin sekoitettu Fescon 2-K Primeri levitetään lastalla tai ilmattomalla ruiskulla alustaan niin, että alusta kyllästyy. Erittäin huokoiset alustat pohjustetaan kahteen kertaan. Pohjustus tehdään siten, että kalvopinta on yhtenäinen, eikä pinnassa ole huokosia. Primeroidut alueet tulee pinnoittaa 6 – 24 h:n aikana, tarvittaessa primeri voidaan hiekoittaa tuoreena puhtaalla, uunikuivatulla kvartsihiekalla. Kosteissa olosuhteissa on huolehdittava riittävästä tuuletuksesta. Työvälineet pestään sopivalla liuottimella heti käytön jälkeen, esimerkiksi Fescon Ohenne.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

200 - 400 g  (kertakäsittely)

Olomuoto neste
Väri väritön
Pakkauskoko komponentti A 2,5 l astia, komponentti B 5,0 l astia
Varastointi

säilytetään + 5°C – + 20°C lämpötilassa kuivissa olosuhteissa. Säilyvyys 12 kk alkuperäisessä avaamattomassa astiassa

Tiheys

1,0 Kg/l

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Kuivumisaika

kestää jalankulkuliikenteen 24 h:n kuluttua (+23°C Rh 50%). Lopullinen kuivuminen 7 vrk

Tartuntavetolujuus > 1,5 MPa
Kiinteäainepitoisuus

komponentti A 51 paino %
komponentti B 15 paino %

Ohenne Fescon ohenne
Levitystapa lasta tai ilmaton ruisku

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää