1-K Elastic

Tuotekuvaus

Fescon 1-K Elastic on elastinen, hengittävä, käyttövalmis ja läpivärjätty yksikomponenttinen polyuretaanilattiapinnoite.

 

  • vähäliuotteinen
  • halkeamia silloittava
  • UV-säteilyn kestävä
  • tela-, sivellin- tai lastalevitys
  • hyvä kulutuskestävyys
  • säänkestävä

Käyttökohteet

  • betoniparvekkeet, terassit ja luhtikäytävät
  • uudet ja vanhat betonilattiat
  • sosiaalitilat ja henkilöliikennekäytävät
  • sementtilaastipintaiset lattiat
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841762658 1-K ELASTIC 12,5 KG 76265 12,5 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Vanhat betonipinnat puhdistetaan irtopölystä, liasta, rasvasta ja öljytahroista. Vanhat hilseilevät pinnoitteet ja maalit poistetaan esim. hiekkapuhaltamalla, hiomalla tai jyrsimällä. Jos betonipinta on vaurioitunut, betonia poistetaan terveeseen betonipintaan asti. Halkeamat avataan kulmahiomakoneella. Syntyneet kolot ja avatut halkeamat paikataan sekä parvekkeiden kaatokorjaukset tehdään Fescon Korjauslaastilla raekoko 3,0 mm, 1,2 mm tai Ylitasoituslaastilla kerrospaksuudesta riippuen. Pinta pohjustetaan Fescon 2-K Primerilla, tarvittaessa täytteenä voi käyttää uunikuivattua kvartsihiekkaa.

Uusista betonipinnoista poistetaan sementtiliimakerros, ja hiontapöly imuroidaan huolellisesti. Tarvittaessa kolot ja reiät paikataan, ja pinta ylitasoitetaan kuten edellä ennen pohjustusta.

Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva, puhdas, rakenteellisesti luja ja pohjustettu 2-K Primerilla. Lämpötilan tulee olla + 10°C - + 25°C ja suhteellisen kosteuden alle 85 %. Alustan kosteus pitää olla alle 90 % suhteellista kosteutta. Älä työskentele suorassa auringonpaisteessa.

Pohjustuksessa käytetään Fescon 2-K Primeriä. Hyvin koneellisesti sekoitettu Primer levitetään telalla tai lastalla alustaan. Erittäin huokoiset alustat pohjustetaan kahteen kertaan. Pohjustus tehdään siten, että kalvopinta on yhtenäinen, eikä pinnassa ole huokosia. Betonin tulee olla lujuudeltaan yli 20 MPa ja vähintään 4 viikon ikäistä ennen pohjustusta.

Pohjusteen annetaan kuivua ennen pinnoitusta. Pinnoitus tehdään 6 – 24 h:n kuluessa pohjustuksesta. Sekoita huolellisesti ennen käyttöä. Fescon 1-K Elastic pinnoite levitetään pohjustetulle pinnalle kampalastalla n. 3,2 kg/m2. Pystypinnat sivellään pensselillä. Pinnoite voidaan tarvittaessa ohentaa Fescon Ohenteella (max. 1dl / 12,5 kg), ohentaminen voi muuttaa pinnoitteen väri vähäisessä määrin ja karhentaa hiekalla tai lasikuulilla. Hiutaleet lisätään välittömästi pinnoitteen levityksen jälkeen. Seuraava käsittely on tehtävä 8 – 24 h:n kuluessa. Työvälineet pestään liuottimella heti käytön jälkeen esimerkiksi Fescon Ohenne.

Mikäli pinnasta halutaan liukkaampi ja likaa hylkivämpi, niin se voidaan lakata Fescon Suojalakalla.

Tuotteesta on erillinen huolto-ohje.

Terävillä kalusteilla tai riteliköillä kuormitus saattaa aiheuttaa pinnan painaumia.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

n. 1,6 kg/m2, 1 mm:n kerrospaksuudella (suositellaan 2 mm:n kerrospaksuutta n. 3,2 kg/m2)

Olomuoto neste
Väri RAL 7038
Pakkauskoko 12,5 kg astia
Varastointi

säilytetään + 5°C – + 25°C lämpötilassa kuivissa olosuhteissa (RH < 85 %). Säilyvyys alkuperäisessä avaamattomassa astiassa 6 kk.

Tiheys

1,6 Kg/l

Alin käyttölämpötila

Käyttölämpötilaalue + 5- +25 °C

Vetolujuus

Muodonmuutoskyky 150 %

Tartuntavetolujuus > 1,5 MPa
Kulutuskestävyys

kovuus SHORE 64

Kiinteäainepitoisuus

63%

Kemikaalien kestävyys hyvä
Ohenne Fescon ohenne
Levitystapa esim. kampalasta, pystypinnoille sivellin
Kiiltoryhmä

6 täyshimmeä

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää