Alusta
Tiilipinnan ja korjattavan rappauspinnan on oltava ehjä ja puhdas. Kuiva pinta tulee tarvittaessa vielä kastella. Alustan imukyvyn tulee kuitenkin säilyä. Paikkarappaus tehdään samalla kevytrappauslaastilla. Paikkojen tulee kovettua riittävästi ennen yhtenäistä rappausta. Tartuntarappausta ei tarvita.
Sekoitus
Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 3-5 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Kukin erä tulee sekoittaa samalla tavalla. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2-3 tuntia.
Työohje
Täyttörappaus tehdään rappauskauhalla tai -pumpulla. Sopiva yhden täyttörappauskerroksen vahvuus on 10-60 mm ylitasoituksessa ja 10-100 mm paikkauksissa. Mikäli tarvittava kerrospaksuus on suurempi, työ tehdään useampana kerroksena. Kuivissa olosuhteissa alusta on kostutettava. Täyttörappaus tasataan laudalla. Myös varovainen puuhierto pinnan tasaamiseksi voidaan tehdä.
Rappausverkoilla saadaan pienennettyä laastin kuivumisesta ja alustan halkeamista aiheutuvaa halkeiluriskiä. Verkkoa tulee käyttää etenkin erilaisten materiaalien rajakohdissa, aukkojen ja kulmien vahvikkeena sekä Siporex-pintojen rappauksissa.
Jälkihoito
Täyttörappausta tulee jälkihoitaa noin kolme vuorokautta. Jälkihoito on aloitettava mahdollisimman varhain, jotta tuoreen laastin plastiset halkeamat saadaan estettyä.
Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki