Kevytrappauslaasti KEV KS 35/65

Tuotekuvaus

Fescon Kevytrappauslaasti KEV on kalkkisementtisideaineinen mineraalisia kevyttäyteaineita sisältävä tartunta- ja täyttörappauslaasti.

 

  • Hyvä työstettävyys
  • Hyvä säänkestävyys
  • Pumpattava tai käsin levitettävä

Käyttökohteet

  • Tiili-, harkko- ja kevytbetonipinnat                        
  • Julkisivu- ja väliseinärappaukset                                           
  • Paksut täytöt, kipsin korvaaja          
  • Ääneneristävyyden parantaminen
  • Paikkaukset ja oikaisut     
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841253118 KEVYTRAPPAUSLAASTI KEV KS 35/65 1,2 MM 25 KG 25311 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Tiilipinnan ja korjattavan rappauspinnan on oltava ehjä ja puhdas. Kuiva pinta tulee tarvittaessa vielä kastella. Alustan imukyvyn tulee kuitenkin säilyä. Paikkarappaus tehdään samalla kevytrappauslaastilla. Paikkojen tulee kovettua riittävästi ennen yhtenäistä rappausta. Tartuntarappausta ei tarvita.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 3-5 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Kukin erä tulee sekoittaa samalla tavalla. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2-3 tuntia.

Työohje

Täyttörappaus tehdään rappauskauhalla tai -pumpulla. Sopiva yhden täyttörappauskerroksen vahvuus on 10-60 mm ylitasoituksessa ja 10-100 mm paikkauksissa. Mikäli tarvittava kerrospaksuus on suurempi, työ tehdään useampana kerroksena. Kuivissa olosuhteissa alusta on kostutettava. Täyttörappaus tasataan laudalla. Myös varovainen puuhierto pinnan tasaamiseksi voidaan tehdä.

Rappausverkoilla saadaan pienennettyä laastin kuivumisesta ja alustan halkeamista aiheutuvaa halkeiluriskiä. Verkkoa tulee käyttää etenkin erilaisten materiaalien rajakohdissa, aukkojen ja kulmien vahvikkeena sekä Siporex-pintojen rappauksissa.

Jälkihoito

Täyttörappausta tulee jälkihoitaa noin kolme vuorokautta. Jälkihoito on aloitettava mahdollisimman varhain, jotta tuoreen laastin plastiset halkeamat saadaan estettyä.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

n. 1,2 kg/m² 1 mm:n kerrosvahvuudella

Vedentarve 4 - 5 l / 25 kg
Valmista massaa 13-14 l / 25 kg
Maksimiraekoko

1,2 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Tiheys

n. 1350 kg / m3

Työstettävyysaika 2 - 3 h
Puristuslujuus

n. 5 MPa

Tartuntalujuus

> 0,5 MPa

Taivutusvetolujuus 0,5 MPa
Paloluokka A1
Ilmapitoisuus n. 10 - 14 %

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää