Saneerauslaasti SL

Tuotekuvaus

POISTUVA TUOTE
Tuotteen valmistus lopetettu / syksy 2018
Korvaava tuote Saneerauslaasti VSL

 

Fescon Saneerauslaasti SL on sementtiperustainen kuivalaasti. Maksimiraekoko on 0,6 mm

 

  • helppokäyttöinen
  • hyvä tartunta
  • hyvät työstettävyysominaisuudet
  • M1-hyväksyntä

Käyttökohteet

  • kaakeli- ja klinkkerilaattojen kiinnittäminen betoni-, laatta-, muovi- ja maalauspinnoille
  • soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841631008 SANEERAUSLAASTI SL 5 KG 63100 5 kg Lisää muistilistalle
6416841203007 SANEERAUSLAASTI SL 20 KG 20300 20 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita pakkosekoittajalla tai porakonevispilällä noin 1-2 min. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on n. 2 tuntia.

Laatoitettavan pinnan tulee olla puhdas, ehjä ja tasainen. Jos laatoitus tehdään vanhan pinnoitteen päälle, on vanhan pinnoitteen pysyminen alustassaan varmistettava. Muovimatto ja maalipinta tulee karhentaa karkealla hiekkapaperilla ennen laatoitusta. Karhennuksen jälkeen pinnoista pestään pöly pois. Märkätiloissa on huomioitava vesi- ja kosteuseristykset. Saneerauslaastia levitettäessä tulee pinnan olla kuiva. Mikäli lattialämmitys on päällä, on se kytkettävä pois päältä 2 vuorokautta ennen laatoitustyön aloitusta.

Laatoitus

Laasti levitetään alustaan voimakkaasti painaen ja kammataan auki lastan hammastetulla reunalla. Hammastuksen koko on tavallisille laatoille 6 x 6 x 9 mm ja mosaiikkilaatoille 6 x 6 x 4 mm. Oikea määrä laastia saadaan kun laatta pidetään 45° kulmassa. Laasti kannattaa levittää kerralla alueelle, joka ehditään laatoittaa noin 10 minuutissa. Laatta painetaan voimakkaasti alustaan ja napautetaan heti hyvin kiinni. Laattojen asennon korjaus onnistuu hyvin n. 10 minuutin ajan kiinnityksen jälkeen. Tarkista, että laatan tausta peittyy kokonaan laastilla. Laatoitetulla lattialla saa liikkua aikaisintaan 2-3 vrk:n kuluttua laatoituksesta. Työskentelylämpötilan tulee olla yli 10°C.

Saumaus

Lattian saumauksen saa aloittaa aikaisintaan 2-3 vrk:n kuluttua ja seinän saumauksen 1-2 vrk:n kuluttua laatoituksesta.

Jälkihoito

Laatoituksen kuivumislämpötila tulisi olla yli + 10°C. Lattialämmityksen saa kytkeä päälle aikaisintaan 2 vuorokautta saumauksen jälkeen.

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.
Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

2-3 kg/m2 alustan ja lattiatyypin mukaan                                         

Vedentarve max 4,8 - 5,2 l / 20 kg
Valmista massaa 10 - 11,5 l / 20 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

0,6 mm

Pakkauskoko 5 kg ja 20 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+ 10°C

Työstettävyysaika 2 h

Vaihtoehtoiset tuotteet

Saneerauslaasti ILL

Etenkin suurille lattialaatoille tehty kiinnityslaasti betoni-, muovi- ja maalialustoille. Mahdollistaa ison laatan täyden laastitartunnan. Soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Menekki 3-6 kg / m². Laastin ominaisuudet täyttävät C2- ja S1-vaatimukset.

Tutustu tuotteeseen

Saneerauslaasti VSL

Valumaton, joustava kiinnityslaasti kaakeli- ja klinkkerilaattojen kiinnittämiseen betoni-, laatta-, muovi- ja maalialustoille. Ulko- ja sisäkäyttöön. Menekki 2-3 kg/m². Laastin ominaisuudet täyttävät C2-, S1- ja T-vaatimukset.

Tutustu tuotteeseen

Referenssit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää