Fescoseal A+B

Tuotekuvaus

Fescoseal A+B kaksikomponenttista vedeneristettä käytetään lattioiden ja seinien vedeneristykseen ennen keraamista laattaa. Fescoseal A+B on helposti levitettävää, se kuivuu nopeasti, on kuivuttuaan erittäin joustavaa ja sillä on erinomaiset tartuntaominaisuudet. Tuote on kutistumaton ja se kestää klorideja sekä pakkasrasitusta. Vedeneristysjärjestelmällä on puhtain M1-rakennusmateriaalin päästöluokitus. Sertifikaatti VTT-C-11838-16

Käyttökohteet

 •  julkiset märkätilat
 •  asuntojen vedeneristys
 •  parvekkeet ja terassit

 

Tuote soveltuu käytettäväksi ilmatiiveyskorjaukseen yhdessä Fescon vedeneristysnauha VE-N sekä vedeneristysnauha FS-N kanssa. Tutkimus on tehty Vahanen Rakennusfysiikka Oy:ssä. Tutkimustuloksen saa erikseen pyydettäessä.

Tuote soveltuu käytettäväksi Joutsenmerkityissä kohteissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841769008 FESCOSEAL A (jauhekomponentti) 76900 10 kg Lisää muistilistalle
6416841769084 FESCOSEAL B (nestekomponentti) 76908 10 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Käyttöohje sisätiloihin
 • Alustan pitää olla kuiva, kiinteä ja luja sekä puhdas tartuntaa heikentävistä aineista. Betoni ja sementtisideaineinen tasoite pohjustetaan Fescon Tartuntapohjuste KP:llä 1:3 laimennettuna ennen vedeneristeen levitystä. Kipsipohjille tulee käyttää tartuntapohjuste KP:tä laimentamattomana. Ennen eristämistä varmistetaan että eristeen taakse ei pääse kapillaarisesti kosteutta. Mahdollinen lattialämmitys sijoitetaan vedeneristeen alapuolelle.
 • Fescoseal vesihöyrynvastus on riittävä myös kipsilevyn päällä, kun primerointi tehdään tuplasti.
Sekoitus ja tuotteen käyttö
 • Kääntele nestekanisteri (komponentti B) sekaisin (älä ravista) ja kaada se puhtaaseen sekoitusastiaan, lisää sen jälkeen vähitellen jauhe (komponentti A) koko ajan sekoittaen. Komponentit lisätään painon suhteessa 1:1 (1 kg:1 kg) ja sekoitetaan kunnes tuote on täysin tasalaatuinen ja paakuton.
 • Huoneen ja alustan lämpötila on oltava + 10 - + 30 °C. Betonialustan kosteuden tulee olla alle 95% RH. Työskentelyolosuhteiden tulee pysyä samana koko työskentelyn ajan. Tuotteen levitys tapahtuu pensselillä tai telalla ja sen työaika on n. 45 minuuttia.
 • Aloita vedeneristystyö nurkista ja liitoskohdista. Levitä vedeneristemassaa näihin kohtiin ja paina lastalla massaan kiinni VE-sarjan tai FS-sarjan vahvikekappale. Lattiakaivon kohdalle kaivolaippa jousto KL-B 370x370 mm (asennus märkään Fescoseal-massaan). Levitä tämän jälkeen ensimmäinen eristekerta kauttaaltaan, myös vahvikkeiden päälle.
 • Ensimmäisen kerroksen annetaan kuivua n. 90 min. Tämän jälkeen asenna kaivon kiristysrengas paikalleen leikkaamalla kaivoläpivientikappaleeseen 40 mm kaivon halkaisijaa pienempi reikä, taita ja kiristä kiristysrengas paikoilleen, sivele toinen eristekerros kauttaaltaan, kaivon kohdalla kiristysrenkaaseen asti.
 • Anna eristeen kuivua n. 4h ennen laatoitusta. Vedeneristeen kuivakalvopaksuuden tulee olla vähintään 0,8 mm koko eristettävällä alueella.
Käyttöohje ulkotiloihin
 • Ulkotiloissa Fescoseal A+B:tä voi käyttää betoni tai sementtipohjaisilla pinnoilla. Pohjan vetolujuuden tulee olla vähintään 1 MPa. Ulkotiloissa ei käytetä Tartuntapohjustetta, vaan vesikostutus toimii primerointina, alusta kostutetaan mattakosteaksi ennen vedeneristystä. Ulkotiloissa ensimmäinen eristekerta voidaan ohentaa max. 10% vettä sekoitetun tuotteen kokonaismäärästä, toinen eristekerros tehdään ohentamattomalla eristeellä. Muutoin noudatetaan samoja ohjeita kuin sisätilojen osalta.
 • Tarvittaessa käytetään samoja nurkka-/läpivientikappaleita kuin sisätiloissa.
 • Vedeneristeen kuivakalvopaksuuden tulee ulkotiloissa olla 2,0 mm.
 • Suojaukseen on ulkotiloissa kiinnitettävä erityistä huomiota ja eristettävä kohde on suojattava liialliselta veden haihtumiselta, liialta kuumuudelta, vedolta, pakkaselta tai sateelta.
Muuta Huomioitavaa
 • Kun massan kovettuminen on alkanut sitä ei saa ohentaa vedellä tai B komponentilla. Tuotteeseen ei saa lisätä myöskään muita mahdollisia lisäaineita. Valmiin vedeneristepinnoituksen päälle ei saa tehdä tasoituksia tai oikaisuja. 
Työkalujen puhdistus
 • Työkalut voidaan puhdistaa vedellä heti tuotteen käytön jälkeen
Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

1,3 kg/ 0,8 mm kerros

3,2 kg/ 2 mm kerros

Väri tumma ruskeanharmaa
Pakkauskoko 10 kg + 10 kg
Varastointi

Varastoidaan lämpimässä. Tiiviissä alkuperäispakkauksessa säilyvyysaika 1 vuosi

Tiheys

1,14 g/cm3

Käyttölämpötila

+ 10 - + 30  oC

Työstettävyysaika n. 45 min.
Kuivumisaika

Kerrosten välillä n. 90 min. (+20 oC RH 50)

Päällystettävissä laatoitettavissa n. 4 h (+20 C RH 50) viimeisen kerroksen levityksestä
Pakkasenkestävyys Kuivuttuaan pakkasenkestävä
Kalvopaksuus 0,8 mm sisätiloissa, 2,0 mm ulkotiloissa
Levitystapa sivellin tai tela
Kuljetus lämmin kuljetus

Videot ja kuvat

Asennusvideot

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää