Företaget

Fescon är ett finskt företag grundat år 1984. Våra huvudprodukter är reparations- och ytbeläggningsprodukter för murade konstruktioner och betongkonstruktioner. Tack vare egen produktutveckling är produkterna anpassade för det nordiska klimatet och nordiska byggförhållanden.


I vårt sortiment ingår torrbruk och betong- reparationsbruk, fasadytbeläggningar och målarfärg som är anpassade för betongytor och konstruktioner. Tack vare Fescoterms värmeputssystem kan man förbättra värmeisoleringen i gamla hus samt förbättra isolerförmågan i nybyggnationer. I vårt sortiment ingår också spackel och kaklingsprodukter.


Fescon torrbruk tillverkas i långt automatiserade fabriker i Hausjärvi och Haukipudas. Tack vare automatiseringen är förutom de goda produktegenskaperna, kvaliteten på torrprodukterna alltid jämn. Det finns produkter för både den privata- och offentligasektorn i det breda sortimentet. Vid behov tillverkar vi även projektvis produkter som avviker från våra standardprodukter. Förutom vår egen interna kvalitetskontroll står Inspecta Oy för den utomstående kvalitetskontrollen. Fescon Ab:s verksamhetssytem är SFS-EN ISO 9001:2008 - certifierat..