Urheilu- ja kenttähiekkaratkaisut - laatu ratkaisee

Asiakkainamme ovat erilaisten urheilukenttien valmistajat ja niiden ylläpitäjät ympäri Suomen. Valikoimastamme löytyy hiekat golf-, tennis-, pesäpallo-, Padel-, Beach Volley-, jalkapallo- ja yleisurheilukenttien tekonurmille kuin myös luonnonnurmikentille. Räätälöimme hiekkoja myös asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Liikuntapaikkojen hiekka kannattaa valita huolella, sillä se vaikuttaa oleellisesti käyttöön ja kestävyyteen. Ennen hiekan tilaamista on hyvä varmistua laadusta. Meidän kotimainen hiekka täyttää FIFA:n ja WA:n tiukat kriteerit ainoana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme myös laboratoriopalveluja, joiden avulla voimme selvittää optimaalisen hiekkalaadun tai analysoida asiakkaalla tällä hetkellä käytössä olevan hiekan ja toimittaa jatkossa täsmälleen samanlaista hiekkaa.

Fescon urheilu- ja kenttähiekat

Golf-kentät

Golf-kentille tarjoamme kate-, väylä- ja bunkkerihiekkoja

Hiekalla on tärkeä rooli kentänhoidossa. Hiekan säännöllisellä levittämisellä, ”dressauksella”, pidetään väylien ja viheriöiden kasvukerros kunnossa. Ilmastukseen yhdistetty hiekoitus auttaa pintojen tiivistymistä vastaan, tekee kasvualustasta paremmin läpäisevän, parantaa ravinteiden imeytymistä, lisää kylvöjen onnistumisen todennäköisyyttä ja turvaa juurikasvuston hapensaannin. Hiekka myös suojaa kovassa käytössä olevaa viheriötä. Hiekalla saadaan lisäksi greenin pinta tasaisemmaksi. Keväällä hiekkaa käytetään nopeuttamaan lumen ja jään sulamista.

Katehiekka valmistetaan luonnonhiekasta. Hiekka tarkkuusseulotaan haluttuun jakaumaan. Tuotantolaitoksella oleva pölynpoistojärjestelmä vähentää huoattavasti hiekassa olevaa hienoainesta ja tällöin hiekan levitysvaiheessa pölyä on huomattavasti normaali hiekkaa vähemmän. Lisäksi liiallinen pöly olisi haitaksi greenillä. 

Väylähiekka valmistetaan luonnonhiekasta. Väylähiekkaa voidaan valmistaa kahdella eri tapaa, märkäseulottuna tai tarkkuusseulottuna. Tarkkuusseulotun tuotteen etuna on hiekan tarkempi raejakauma.

Bunkkerihiekka valmistetaan luonnonhiekasta asiakkaan tarpeen mukaan. Bunkkerihiekkaa valmistetaan märkäseulottuna ja tarkkuusseulottuna. Tarkkuusseulottu bunkkerihiekka valmistetaan USGA:n vaatimusten mukaisesti.

Jalkapallokentät

Jalkapallokentille valmistamme FIFA:n hyväksymää katehiekkaa luonnonnurmelle sekä tekonurmille.

Palloilukentät

Valmistamme pesäpallo-, Badel- ja tenniskentille katehiekkaa tekonurmille. Beach Volley kentille tarjoamme Kansainvälisen Lentopalloliiton FIVB -vaatimukset täyttävän hiekan.

Yleisurheilukentät

Yleisurheilukentille valmistamme pituushyppyhiekkaa, joka valmistetaan luonnonhiekasta. Hiekka on kuivattua ja tarkkuuseulottua. Tuotantoprosessissa hiekasta poistetaan pölyä pölynpoistojärjestelmässä, jonka ansiosta hiekka ei juurikaan pölyä. Pituushyppyhiekka täyttää WA:n vaatimukset. Yleisurheilukenttien nurmialueille tarjoamme katehiekkaa luonnonnurmikentille.

Laatu ratkaisee

  • Valmistamme tuotteet monien kansainvälisten vaatimusten mukaisesti
  • Räätälöimme hiekkoja myös asiakkaan tarpeisiin
  • Laboratoriopalvelumme auttavat asiakkaan mm. nykyisen hiekan analysoinnissa

Kysy lisää myynnistä

Tomi Koota

Myyntipäällikkö
Koko Suomi
Hiekat, puhallus- ja urheilukenttämateriaalit
Kysy lisätietoa
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme