Fescon - suomalainen kehittäjä- ja valmistajayritys jo vuodesta 1984

Fescon rakennusalan ja teollisuuden kotimaiset tuotteet

Olemme ammattilaisen apuna

Yrityksemme on vuonna 1984 perustettu suurin suomalainen rakennusalan ja teollisuuden laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä- ja valmistajayritys. Olemme ammattilaisen apuna rakentamisen eri vaiheissa, niin ratkaisujen kuin tuotteidenkin valinnassa. Päätuotteitamme ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, Nanten lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät sekä laatoitus- ja vedeneristystuotteet. Muuraus- ja rappaustyömaille on vuokrattavia siilo- ja sekoituskalustoja. Lisäksi hiekkaliiketoimintayksikkö tarjoaa mm. pihanrakennus-, puhallus-, voimalaitos-, urheilukenttä- sekä vedensuodatuksen hiekkoja. Vahvuuksiamme ovat laadukkaat tuotteet, varmat ja nopeat toimitukset, ammattitaitoinen asiakaspalvelu, nopea värimallipalvelu ja pitkäjänteinen tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Fescon Hausjärven tehdas

Juuremme ovat savossa

Fescon Oy sai alkunsa Siilinjärvellä vuonna 1984 Lujabetonin tuotekehitystoiminnasta. 1970-luvun massarakentamisen jälkeen rakennusteollisuus ryhtyi kehittämään uusia tuotantotekniikoita betonirakenteiden muotoilun, värittämisen ja pinnoittamisen kautta. Valmisbetonin kohdalla kehitystyö suuntautui korkealujuusbetoneiden ja erikoisbetoneiden kehittämiseen sekä betonin lisäaineiden käyttöönottoon. Lujabetonin betoniteknologisen tutkimustyön jatkeeksi perustettiin vuonna 1984 Fescon Oy, jonka pääliiketoiminta oli aluksi lisäaineiden maahantuonti. Teknologisen osaamisen kehittymisen myötä perustettiin vuonna 1989 Hausjärven kuivalaastitehdas, jonka jälkeen alueelle on tullut lisää jo 4 eri tehdasyksikköä. 1990-luvun alussa yhtiömme pääkonttori siirrettiin Siilinjärveltä Hyvinkäälle. Vuonna 2004 ostettiin Ykkösbetoni ja vuonna 2007 Kellon Kuivalaasti. Vuonna 2015 ostettiin Hiekkapojat Oy, jonka myötä Raahen ja Harjavallan tehtaat tulivat osaksi yhtiötä. Tuotevalikoimamme laajentui laastituotteiden lisäksi hiekka- ja mineraalituotteisiin, joihin lukeutuivat voimalaitosten petimateriaalit, erilaiset urheilukenttä- ja puhallushiekat, sekä pihanrakennuksen hiekat. Vuotta myöhemmin (v. 2016) perustimme Ruotsiin Fescon AB:n. Hausjärven tehtaalle rakennettiin vuonna 2017 uusi hiekkatehdas. Vuonna 2018 ostettiin Finpeston Oy:n liiketoiminta. Kaupassa mukana tuli tulenkestävät erikoismassat sekä laasteissa että teollisuuden korjaus- ja pinnoitemassoissa valikoima laajeni. Vuonna 2021 ostettiin Nanten yhtiöt. Yritysostolla laajennettiin tuoteperhettä laadukkaisiin lattiapinnoitteisiin. Vuoden 2023 alussa Nanten fuusioitiin Fesconiin. Tänä päivänä tehdaspaikkakuntia on viisi, jotka sijaitsevat Hausjärvellä, Haukiputaalla, Raahessa, Harjavallassa ja Tuusulassa.

Fescon tuotekehitys

Tuotekehitys - yrityksemme sydän

Tuotekehitys on yrityksemme sydän ja tavoitteenamme onkin kehittää ja valmistaa markkinoiden kilpailukykyisimmät ja laadukkaimmat tuotteet asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Haluamme luoda pitkäjänteisiä ja luottamuksellisia asiakassuhteita ja tarjota parasta mahdollista palvelua ammattilaisille.

Yrityksellemme myönnettiin ISO 9001 -sertifikaatti vuonna 2003. Vuonna 2006 laatujärjestelmään integroitiin ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä ISO 45001. Noudatamme kestävän kehityksen periaatteita ja kannamme vastuumme ympäristön suojelemisesta. Sitoudumme neutraloimaan tai kompensoimaan hiilidioksidipäästömme vuoteen 2035 mennessä. Kehitämme tuotteitamme ja tuotantolaitteistojamme jatkuvasti ympäristöystävällisimmäksi ja mittaamme sen toteutumista. Vastuullinen ja eettinen toiminta on ehdoton edellytys menestymisellemme. Haluamme olla turvallinen ja tehokas työpaikka, jossa päätöksenteossa otetaan aina huomioon sekä ympäristön että henkilöstön hyvinvointi.

Fescon konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 45,9 M€ ja henkilöstöä 106.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme