Fescon Oy - kotimainen kehittäjä- ja valmistajayritys


Yrityksemme on suurin suomalainen rakennusalan laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä- ja valmistajayritys. Konsultoimme ja opastamme asiakkaitamme tuotteiden valinnassa ja käytössä.

Laadukkaat rakentamisen laasti- ja hiekkatuotteet

Päätuotteitamme ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, Nanten betonilattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät sekä laatoitus- ja vedeneristystuotteet. Muuraus- ja rappaustyömaille on vuokrattavia siilo- ja sekoituskalustoja. Lisäksi hiekkaliiketoimintayksikkö tarjoaa mm. pihanrakennus-, puhallus-, voimalaitos-, urheilukenttä- sekä vedensuodatuksen hiekkoja. 

Luotettava ja tehokas logistiikka ja alan paras asiakaspalvelu

Vahvuuksiamme ovat laadukkaat tuotteet, varmat ja nopeat toimitukset, asiakaspalvelu, nopea värimallipalvelu ja pitkäjänteinen tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa. 

Tehtaamme sijaitsevat ympäri Suomea

Laasti- ja hiekkatuotteemme valmistetaan neljässä tehtaassamme Hausjärvellä, Haukiputaalla, Raahessa ja Harjavallassa. Olemme investoineet tuotantolaitteisiimme, jotta toiminta on mahdollisimman tehokasta ja vähän energiaa vievää. Tehtaille investoimme BAT:iin (Best available technology) eli parasta tekniikkaa, jonka periaatteena on ehkäistä ympäristöpäästöjä tehokkaimmilla teknisillä valinnoilla. 

Tuotekehitys on keskiössä

Tuotekehitys on yrityksemme sydän, jota tehdään kaikilla tehtaillamme. Koko yrityksen toimintahan alkoi juurikin Lujabetonin tuotekehityksestä. Kehitämme tuotteita vastaamaan yhä paremmin rakennusalan vaatimuksia sekä huomioimme tuotekehityksen eri vaiheissa ympäristövastuumme.

Lue lisää ympäristövastuustamme>>

Fesconin juuret ovat savossa

Fescon Oy sai alkunsa Siilinjärvellä vuonna 1984 Lujabetonin tuotekehitystoiminnasta. Tällöin tuotekehityksessä keskityttiin erilaisten valmis- ja kuivabetonien kehittämiseen ja valmistukseen. Hausjärven tehdas perustettiin vuonna 1989, jonka jälkeen alueelle on noussut 4 eri tehdasyksikköä. Hausjärven tehtaan tarkoituksena oli palvella Etelä-Suomen asiakaskuntaa. 1990-luvun alussa yhtiömme pääkonttori siirrettiin Siilinjärveltä Hyvinkäälle. Vuonna 2015 ostettiin Hiekkapojat Oy, jonka myötä Raahen ja Harjavallan tehtaat tulivat osaksi yhtiötä. Tuotevalikoimamme laajentui laastituotteiden lisäksi hiekka- ja mineraalituotteisiin, joihin lukeutuivat voimalaitosten petimateriaalit, erilaiset urheilukenttä- ja puhallushiekat, sekä pihanrakennuksen hiekat. Vuotta myöhemmin (v. 2016) perustimme Ruotsiin Fescon AB:n. Vuonna 2018 ostettiin Finpeston Oy:n liiketoiminta. Kaupassa mukana tuli tulenkestävät erikoismassat sekä laasteissa että teollisuuden korjaus- ja pinnoitemassoissa valikoma laajeni. Vuonna 2021 ostettiin Nanten yhtiöt. Yritysostolla laajennettiin tuoteperhettä lattiapinnoitteisiin. Nanten jatkaa Fesconin itsenäisenä tytäryhtiönä.

Laatu, ympäristö ja työturvallisuus

Fescon Oy:n laatujärjestelmälle myönnettiin ISO 9001 -sertifikaatti vuonna 2003. Vuonna 2006 laatujärjestelmään integroitiin ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä ISO 45001. Järjestelmä kattaa kuivatuotteiden valmistuksen Hausjärven, Haukiputaan, Raahen ja Harjavallan tehtailla, tuotekehityksen, markkinoinnin ja myynnin sekä teknisen neuvonnan.

Tutustu Fesconille myönnettyihin sertifikaatteihin.

Fescon konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 34,2 M€ ja henkilöstöä 106.

Anna määrä

yksikköä
Lisää