Fescon Oy

Fescon Oy on kilpailukykyisten ja laadukkaiden rakennusalan kuivatuotteiden ja niihin liittyvien tuotteiden ja ratkaisujen kotimainen, luotettava, osaava ja palvelukykyinen kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Me konsultoimme ja opastamme asiakkaitamme tuotteiden valinnassa ja käytössä.

Fesconin päätuotteita ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet. Lisäksi hiekkaliiketoimintayksikkömme tarjoaa erilaisia hiekkoja, puhallus-, voimalaitos-, ja urheilukenttämateriaaleja.

Fesconin kuivatuotteet valmistetaan pitkälle automatisoiduissa tehtaissa Hausjärvellä, Haukiputaalla, Raahessa ja Harjavallassa. Yhtiön pääkonttori on Hyvinkäällä.

Fescon Oy on perustettu vuonna 1984 Siilinjärvellä ja sen juuret ovat Lujabetonin tuotekehitystoiminnassa. Aluksi Fesconin tuotekehityksessä keskityttiin erilaisten valmis- ja kuivabetonien kehittämiseen. Tämän jälkeen Fesconin tehtaat Hausjärvellä ovat lisääntyneet vielä monella uudella tehtaalla ja pääkonttorikin siirtyi 90-luvun alussa Siilinjärveltä Hyvinkäälle.

Liikevaihto: 29,6 M€ (2020)
Henkilöstömäärä: n. 78

Laatu, ympäristö ja työturvallisuus

Fescon Oy:n laatujärjestelmälle myönnettiin ISO 9001 -sertifikaatti vuonna 2003. Vuonna 2006 laatujärjestelmään integroitiin ympäristöjärjestelmä ISO 14001 sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä OHSAS 18001. Järjestelmä kattaa kuivatuotteiden valmistuksen Hausjärven tehtaalla, tuotekehityksen, markkinoinnin ja myynnin sekä teknisen neuvonnan.

Toimintapolitiikka

Tavoitteenamme on olla kilpailukykyisten ja laadukkaiden kuivatuotteiden ja niihin liittyvien ratkaisujen luotettava, osaava ja palvelukykyinen kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme, palveluamme, tuotteitamme ja ratkaisujamme asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Arvostamme pitkäjänteisiä ja luottamuksellisia asiakassuhteita. Tarjoamme alan parasta palvelua ammattiasiakkaille.

Noudatamme kestävän kehityksen periaatteita ja kannamme vastuumme ympäristön suojelemisesta. Pyrimme järjestämään toimintamme siten, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa luonnolle ja naapureillemme. Parannamme laatu-, ympäristö- ja turvallisuustoimintoja jatkuvasti yhteistyössä henkilöstön, työterveyshuollon, viranomaisten ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Pyrimme ennalta ehkäisemään työtilanteissa tapahtuvaa terveyden heikentymistä ja vammojen syntyä.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme ympäristöön sekä työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyviä lakeja ja määräyksiä sekä sidosryhmillemme antamia lupauksia. Edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme samojen periaatteiden noudattamista.

Varmistamme henkilöstölle onnistumisen edellytykset jatkuvalla seurannalla, koulutuksella ja toiminnan kehittämisellä. Tiedotamme säännöllisesti koko henkilöstöllemme yrityksemme tuloksista, kehityksestä sekä ympäristö- ja työturvallisuusasioista.

Vastuullinen ja eettinen toiminta on ehdoton edellytys menestymisellemme. Haluamme olla turvallinen ja tehokas työpaikka, jossa päätöksenteossa otetaan aina huomioon sekä ympäristön että henkilöstön hyvinvointi.

Kimmo Peltola
toimitusjohtaja

82179 0063 Fescon Hausjärven tehdasalue

Anna määrä

yksikköä
Lisää