Saviuunilaasti SUL

Tuotekuvaus

Fescon Saviuunilaasti on erikoislaasti, jonka pääsideaineena on savi ja runkoaineena luonnonhiekka max. raekoko 1,5 mm.

 

  • helppokäyttöinen
  • hyvät työstettävyysominaisuudet

Käyttökohteet

  • poltetusta tiilistä tehtävien, puilla lämmitettävien tulisijojen ja hormien muuraus sisätiloissa
Tuote soveltuu käytettäväksi Joutsenmerkityissä kohteissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841530653 SAVIUUNILAASTI SUL 25 KG 53065 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 4-5 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 3 tuntia.

Alin työskentelylämpötila on +5°C. Myös tiilien ja laastin lämpötilan tulee olla suurempi kuin +5°C, ja tiilien pitää olla kuivia ja imukykyisiä. Muuraus tehdään n.10-13 mm saumalla tai avosaumamuurauksena, jolloin jälkisaumaus n.15 tehdään Fescon Saumauslaastilla. Kylmän hormiosuuden ( yläpohjan yläpuolinen hormi ) muurauksessa käytetään Fescon Muurauslaastia ja säänkestäviä tiililaatuja. Muuraustöissä noudatetaan suunnittelijoiden ohjeita ja viranomaismääräyksiä.

Muurauksen jälkeen lämpötilan on oltava yli + 5°C vähintään 5 vuorokauden ajan. Ennen käyttöönottoa rakenteen annetaan kuivua 2-3 viikkoa luukut ja pellit auki. Ensimmäinen varovainen lämmitys tehdään esim. lämpöpuhaltimella. Seuraavat 3-5 päivää lämmitetään varovasti pienellä tulella. Luukut ja pellit jätetään auki jokaisen kuivauslämmityksen jälkeen.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

0,8 kg/täystiili (257x123x57)
1,0 kg/reikätiili (257x123x57)
1,3 kg/reikätiili (257x130x75)

Vedentarve n.5 l / 25 kg
Valmista massaa 15 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

1,5 mm

Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika 3 h

Linkit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää