Fescoseal A+B -järjestelmä

Fescoseal A+B kaksikomponenttista vedeneristettä käytetään lattioiden ja seinien sekä esimerkiksi parvekkeiden ja terassien vedeneristykseen ennen keraamista laattaa. Tuote sopii sekä sisä- ja ulkokäyttöön. Fescoseal A+B on helposti levitettävää, se kuivuu nopeasti, on kuivuttuaan erittäin joustavaa ja sillä on erinomaiset tartuntaominaisuudet. Tuote on kutistumaton ja se kestää klorideja ja pakkasrasitusta. Alustan esikäsittely tehdään Fescon Tartuntapohjuste KP:llä ohjeen mukaisesti.

Seinän vedeneristys

1. Märkätilatasoite WTT | 2. Tartuntapohjuste KP | 3. Fescoseal A+B x 2 krs | 4. Saneerauslaasti (VSL, SSL Lite, SS2) | 5. Vedeneristysnauha (VE-N, FS-N)

Lattian vedeneristys

6. Lattiamassa LM 6000 / Lattiabetoni LB 7 | 7. Tartuntapohjuste | 8. Flowplan | 9. Tartuntapohjuste KP | 10. Fescoseal A+B x 2 krs. | 11. Saneerauslaasti (VSL, SSL Lite, SS2)

Ratkaisu, kun käytät Fescoseal A+B -järjestelmää

Fescon fescoseal a+b järjestelmä

Vedeneristyksen työvaiheet

Ennen työn aloitusta

Alustana voi olla betoni, sementtipohjainen tasoite tai kosteisiin tiloihin soveltuva rakennuslevy. Alustan on oltava riittävän luja, imukykyinen, pölytön sekä tasainen ja sementtiliima on oltava poistettuna. Epätasaiset alustat tasoitetaan sementtipohjaisilla Fescon-tasoitteilla.

Betoni tai tasoitettu alusta pohjustetaan Tartuntapohjuste KP:lla. Ulkotiloissa ei käytetä nestemäistä tartuntapohjustetta. Työskentelylämpötila 10-25°C ja betonialustan kosteus max. 90 % Rh. Fescoseal A+B levitetään aina kahteen kertaan. Riittoisuus: n. 1,3 kg/m2 0,8 mm kuivakalvopaksuudella ja noin 1,6 kg/m2 1 mm kuivakalvopaksuudella.


1. Komponenttien sekoitus

Pintojen pohjustuksen jälkeen sekoita vedeneristeen nestekomponentti A ja jauhekomponentti B keskenään, sekoitussuhde painon mukaan 1:1. Tuote voidaan sekoittaa pastamaiseksi tai telattavaksi koostumukseksi. Sekoita massa huolellisesti kunnes massa on tasainen ja paakuton. Valmiin massa työstöaika on noin 45 minuuttia.

Fescoseal A+B komponenttien sekoitus


2. Seinien vedeneristys nurkat | kulmat | liitokset

Levitä vedeneristettä ensin nurkkiin, kulmiin, liitoskohtiin ja läpivienteihin. Kiinnitä vahvikenauha näihin kohtiin lastalla, telaamalla tai pensselillä, varmista että vahvike on kauttaaltaan massan peitossa. 

Vedeneristysnauhan asentaminen
Läpivientien vedeneristys
Läpivientien vedeneristys
Läpivientien vedeneristys


3. Seinien vedeneristys 1. kerros

Levitä vedeneristettä koko eristettävälle alueelle.

Vedeneristeen levitys telalla


4. Seinien vedeneristys 2. kerros

Ensimmäisen kerran käsittelyn jälkeen voidaan toinen käsittelykerta tehdä aikaisintaan 1,5 tunnin kuluttua. Pintojen tulee aina olla kuivia ennen kuin seuraavaa työvaihetta aloitetaan.

Seinän vedeneristys Fescoseal A+B
Seinän vedeneristys


5. Lattian primerointi

Aloita lattian vedeneristäminen pohjustuksella.

Lattian primerointi


6. Lattian vedeneristys nurkat | kulmat | rajakohdat

Käsittele aluksi lattian ja seinän rajakohdat ja asenna lattiakaivon vahvikekappale.

Lattian vedeneristys


7. Kaivolaipan asennus

Kaivolaippa KL-B asennetaan painamalla se kiinni tuoreeseen eristeeseen. Sen jälkeen vedeneristä lattia kauttaaltaan.

Lattian vedeneristys ja kaivolaipan asentaminen


8. Lattian vedeneristys 2. kerros

Levitä toinen kerros vedeneristettä, kun ensimmäinen kerros on kuivunut. Laatoitus voidaan aloittaa aikaisintaan 4 tunnin kuluttua jälkimmäisestä käsittelystä. Kahteen kertaan levitettynä tulee kuivapaksuuden olla kiviainespohjaisilla pinnoilla väh. 0,8 mm ja muilla pinnoilla 1 mm. Puhdista kädet ja työvälineet vedellä.

Lattian vedeneristys

Muistathan meidän märkätilakoulutuksemme!

Lue lisää koulutuksistamme >> 

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme