Talvijuotosbetoni TJB

Tuotekuvaus

Fescon Talvijuotosbetoni on ennen sitoutumistaan paisuva erikoisbetoni. Valutyöt onnistuvat talvella vielä -15oC:n lämpötilassakin.

 

  • Lujuusluokka C 40/50 (28 vrk -5°C + 28 vrk +2°C)
  • Ei klorideja
  • Hyvä työstettävyys
  • Erinomaiset valuominaisuudet
  • Pieni kuivumiskutistuma

Käyttökohteet

  • Elementtien saumaus
  • Kunnallistekniikan juotosvalut
  • Juotosvalut
  • Ankkurointivalut
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841530141 TALVIJUOTOSBETONI TJB 25 KG 53014 25 kg Lisää muistilistalle
6416841330147 TALVIJUOTOSBETONI TJB 1000 KG 33014 1000 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Alustan on oltava ehjä, puhdas ja mattakostea. Lumi ja jää on sulatettava alustasta. Tarvittaessa on myös heikkolujuuksinen sementtiliimakerros poistettava. Paras tartunta saadaan karkeaan alustaan. Muotin tulee olla tiivis, sillä Fescon Talvijuotosbetoni on työstettävyysaikana notkeaa ja herkkäliikkeistä. Käytettäessä sinkittyjä teräksiä tulee ehdottomasti varmistua siitä, että niiden pintakäsittely on passivoitunut.

Sekoitus

Tarkista betonin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 5 min. Pakkosekoittajalla riittää noin 2-3 min. sekoitus. Anna massan seistä hetki, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan betonin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Mikäli betonia ei päästä käyttämään heti sekoituksen jälkeen, kannattaa se sekoittaa uudelleen ennen valua. Valmiin betonin työstettävyysaika on noin 0,5 tuntia. Jos useita säkillisiä sekoitetaan yhtäaikaa, voi hydrataatiolämpö lyhentää työstettävyysaikaa. Suositeltavaa on sekoittaa 1-2 säkillistä kerrallaan.

Työohje

Valu tulee tehdä mahdollisimman nopeasti sekoittamisen jälkeen. Tarvittaessa tärytä kevyesti tai sullo valua. Suositeltava valukerrosvahvuus 15 -100 mm. Valutöissä noudatetaan suunnittelijoiden ohjeita ja viranomaismääräyksiä talvibetonoinnista

Jälkihoito

Tuore valu suojataan lumi- ja vesisateelta. Valu tulee jälkihoitaa esim. muovisuojauksella tai jälkihoitoaineilla. Jälkihoidon tulisi jatkua n. 7 vrk. Lujuuden kehitys jatkuu ilman lisälämmitystä, kun lämpötila on korkeampi kuin -15°C.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Vedentarve 3,5 - 3,8 l / 25 kg kuiva-ainesta
Valmista massaa 11-12 l / 25 kg kuiva-ainesta
Koostumus portland sementti, luonnonhiekka (max. raekoko 3,0 mm), tuoretta massaa paisuttavat, työstettävyyttä parantavat sekä lujuuden kehityksen pakkasessa varmistavat aineet.
Pakkauskoko 25 kg ja 1000 Kg
Varastointi

n. 8 kk kuivassa paikassa.

Käyttölämpötila

+5°C – -15°C

Työstettävyysaika n. 0,5 h
Notkeus n. 1 sVB
Tärytysraja n.3 h
Lujuusluokka C 40/50
Tilavuuden muutos < +5 %
Paloluokka A1
Rasitusluokat XC 4, XD 2, XS 3,XF 1, XA 1 (100 vuotta)
Talvijuotosbetoni

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää