Talvijuotosbetoni TJB

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Talvijuotosbetoni on ennen sitoutumistaan paisuva erikoisbetoni. Valutyöt onnistuvat talvella vielä -15oC:n lämpötilassakin. 

  • Lujuusluokka C 40/50 (28 vrk -5°C + 28 vrk +2°C)
  • Ei klorideja
  • Hyvä työstettävyys
  • Erinomaiset valuominaisuudet
  • Pieni kuivumiskutistuma

Käyttökohteet

  • Elementtien saumaus
  • Kunnallistekniikan juotosvalut
  • Juotosvalut
  • Ankkurointivalut
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841530141 TALVIJUOTOSBETONI TJB 25 KG 53014 25 kg
6416841330147 TALVIJUOTOSBETONI TJB 1000 KG 33014 1000 kg

Alusta

Alustan on oltava ehjä, puhdas ja mattakostea. Lumi ja jää on sulatettava alustasta. Tarvittaessa on myös heikkolujuuksinen sementtiliimakerros poistettava. Paras tartunta saadaan karkeaan alustaan. Muotin tulee olla tiivis, sillä Fescon Talvijuotosbetoni on työstettävyysaikana notkeaa ja herkkäliikkeistä. Käytettäessä sinkittyjä teräksiä tulee ehdottomasti varmistua siitä, että niiden pintakäsittely on passivoitunut.

Sekoitus

Tarkista betonin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 5 min. Pakkosekoittajalla riittää noin 2-3 min. sekoitus. Anna massan seistä hetki, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan betonin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Mikäli betonia ei päästä käyttämään heti sekoituksen jälkeen, kannattaa se sekoittaa uudelleen ennen valua. Valmiin betonin työstettävyysaika on noin 0,5 tuntia. Jos useita säkillisiä sekoitetaan yhtäaikaa, voi hydrataatiolämpö lyhentää työstettävyysaikaa. Suositeltavaa on sekoittaa 1-2 säkillistä kerrallaan.

Työohje

Valu tulee tehdä mahdollisimman nopeasti sekoittamisen jälkeen. Tarvittaessa tärytä kevyesti tai sullo valua. Suositeltava valukerrosvahvuus 15 -100 mm. Valutöissä noudatetaan suunnittelijoiden ohjeita ja viranomaismääräyksiä talvibetonoinnista.

Jälkihoito

Tuore valu suojataan lumi- ja vesisateelta. Valu tulee jälkihoitaa esim. muovisuojauksella tai jälkihoitoaineilla. Jälkihoidon tulisi jatkua n. 7 vrk. Lujuuden kehitys jatkuu ilman lisälämmitystä, kun lämpötila on korkeampi kuin -15°C.

Muuta huomioitavaa

Talvituotteet saatavina talvikaudella 15.9.-1.3., muulloin tilaustuote.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Vedentarve 3,5 - 4,0 l / 25 kg kuiva-ainesta
Valmista massaa 11-12 l / 25 kg kuiva-ainesta
Koostumus portland sementti, luonnonhiekka (max. raekoko 3,0 mm), tuoretta massaa paisuttavat, työstettävyyttä parantavat sekä lujuuden kehityksen pakkasessa varmistavat aineet.
Pakkauskoko 25 kg ja 1000 kg
Varastointi

n. 8 kk kuivassa paikassa.

Käyttölämpötila

-15°C...+5°C

Työstettävyysaika n. 0,5 h
Notkeus n. 1 sVB
Sekoitussuhde n.3 h
Lujuuden kehitys

lujuuden kehitys vesimäärällä 3,8 l / 25 kg kuiva-ainesta (prismalujuus)

Tilavuuden muutos < +5 %
Palokäyttäytyminen A1
Rasitusluokat XC 4, XD 2, XS 3,XF 1, XA 1 (100 vuotta)
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme