Talvipystysaumabetoni TPSB K40

Tuotekuvaus

Fescon Pystysaumabetoni talvilaatu on valumaton erikoisbetoni, jota käytetään betonielementtien pystysaumavaluissa kun lämpötila on +5°C – -15°C. Maksimi raekoko 3,0 mm.

 

  • lujuusluokka C 30/37
  • valumaton
  • pumpattava

Käyttökohteet

  • elementtien saumavalut
  • teollisuusovien karmivalut
  • valukohteet, joiden muottityöt ovat vaikeat
Tuote soveltuu käytettäväksi Joutsenmerkityissä kohteissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841330949 TALVIPYSTYSAUMABETONI TPSB K40 1000 KG 33094 1000 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Tarkista betonin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 5 min. Pakkosekoittajalla riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna massan seistä hetki, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan betonin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Mikäli betonia ei päästä käyttämään heti sekoituksen jälkeen, kannattaa se sekoittaa uudelleen ennen valua. Valmiin betonin työstettävyysaika on noin 1 tunti.

Sauman tai betonoitavan kohdan on oltava ehjä, puhdas ja mattakosteaksi kostutettu. Tarvittaessa heikkolujuuksinen sementtiliimakerros on poistettava. Paras tartunta saadaan karkeaan alustaan. Saumaleveyden on oltava riittävä (vähintään 15 mm), jotta valumassa täyttää sauman kokonaan.

Massa pumpataan valukohteeseen joko ruuvi- tai mäntäpumpulla. Pumpun tuottoa säädettäessä huomioidaan sauman paksuus ja vallitsevat olosuhteet. Betonin vesimäärä on oikea silloin, kun pumpattu massa ei valu saumasta. Valettu sauma tasoitetaan teräslastalla. Molemmin puolin avoin sauma valetaan muotittamalla sauman toinen puoli ns. stopparilaudalla. Lauta poistetaan hetken kuluttua pumppauksesta, kun betoni on hieman kovettunut. Lopuksi laudan puoleinen saumapinta tasataan lastalla. Pystysaumabetonia ei tärytetä.

Mikäli lämpötila laskee alle -15°C on varauduttava suojaustoimenpiteisiin.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Vedentarve 3,2-3,5 l / 25 kg
Valmista massaa 13-14 l / 25 kg säkki
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

3 mm

Pakkauskoko 1000 kg
Varastointi

n. 8 kk kuivassa paikassa.

Alin käyttölämpötila

- 15°C

Työstettävyysaika 1 h
Lujuusluokka C 30/37 (K40)
Paloluokka A1
Rasitusluokat XC4(XC3), XF1(XF1), XS1(XS1), XD2(XD2), XA1(XA1) 50v(100v)
Kloridipitoisuus 0,01 %
Pystysaumabetoni k40 lujuudenkehitys

Linkit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää