Juotosbetoni JB 1000/3

Tuotekuvaus

Fescon Juotosbetoni 1000/3 on erittäin korkealujuuksinen, ennen sitoutumistaan paisuva vaativien valukohteiden betoni. Maksimiraekoko on 3,0 mm.

 

  • Lujuusluokka C 60/75 (K 80) (28 vrk, + 20°C)
  • Erinomaiset valuominaisuudet (notkea, herkkäliikkeinen)
  • Hyvät tartuntaominaisuudet
  • Pieni kuivumiskutistuma
  • SILKO - hyväksytty
  • Pakkasenkestävä

Käyttökohteet

  • Koneiden kiinnitys- ja asennusvalut
  • Pilareiden juotosvalut
  • Siltalaakerien juotosvalut
  • Vaativat valut ahtaissa ja vaikeissa olosuhteissa
Tuote soveltuu käytettäväksi Joutsenmerkityissä kohteissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841530233 JUOTOSBETONI JB 1000/3 25 KG 53023 25 kg Lisää muistilistalle
6416841330239 JUOTOSBETONI JB 1000/3 1000 KG 33023 1000 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Alustan on oltava ehjä, puhdas ja mattakostea. Tarvittaessa poista heikkolujuuksinen sementtiliimakerros. Paras tartunta saadaan karkeaan alustaan. Muotin on oltava tiivis, sillä juotosbetoni on hyvin notkeaa ja herkkäliikkeistä. Normaalivalut voidaan tehdä yhdeltä sivulta. Tee siis tämän sivun muotti normaalia korkeammaksi ja tarvittaessa leveämmäksikin, jotta juotosbetoni pääsee täyttämään valutilan omalla painollaan. Käytettäessä sinkittyjä teräksiä tulee ehdottomasti varmistua siitä, että niiden pintakäsittely on passivoitunut.

Sekoitus

Tarkista betonin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna massan seistä noin 5 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan betonin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin betonin työstettävyysaika on noin 1 tunti.

Työohje

Valu on paras tehdä mahdollisimman nopeasti massan sekoittamisen jälkeen, jolloin tuoreen massan paisuminen saadaan kokonaisuudessaan käytettyä hyväksi. Massa on niin notkeaa, ettei tiivistämistä normaalisti tarvita. Valumista voidaan tehostaa sullomalla tai kevyesti täryttämällä. Paksuja valukerroksia (yli 50 mm) tehtäessä kannattaa valut tehdä useammassa kerroksessa. Kunkin kerroksen tulee kovettua vähintään 1 vrk:n ajan ennen seuraavaa valua. Toinen tapa paksuissa valukerroksissa on lisätä n. 15 % karkeaa kiviainesta (6-10 mm) kuivaseoksen painosta betonin joukkoon. Tällöin tulee kuitenkin tehdä ennakkokokeet. Tuore valu ei saa päästä jäätymään. Alin käyttölämpötila on + 5°C.

Jälkihoito

Valupinta tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojata se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu Jälkihoidon tulisi kestää 7 vrk.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Vedentarve 2,7 - 3,3 l / 25 kg
Valmista massaa 11-12 l / 25 kg säkki
Koostumus Portlandsementti, luonnonhiekka (max. raekoko 3,0 mm) sekä lisäaineita, jotka parantavat työstettävyyttä ja säänkestävyyttä sekä paisuttavat tuoretta betonia.
Pakkauskoko 25 kg ja 1000 kg
Työstettävyysaika 1 h
Lujuusluokka C 60/75 (K 80)
Tilavuuden muutos < +5 %
Paloluokka A1
Rasitusluokat XC 4, XD 3, XS 3, XF 4, XA 1 (100v)
Kloridipitoisuus 0,01 %
Pakkasenkestävyys (SILKO) ei rapautumista 50 kierroksen pakkassuolakokeessa
Juotosbetoni 1000 3 graafi

Liittyvät ratkaisut

Linkit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää