Kalkkimaali KM

Tuotekuvaus

Kalkkimaali on valmistettu perinteisellä tavalla puulla miilupoltetusta korkealaatuisesta, käsin lajitellusta kalkkikivestä ja sekä puhtaalla vedellä sammutetusta hautakalkista.

Käyttökohteet

  • Kulttuurihistorialliset kohteet
  • asuinrakennukset
  • piipunjalkojen
  • maatalousrakennuksien, kellarien, hedelmäpuiden valkaisu

 

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841762689 KALKKIMAALI KM 235 PERUSVALKOINEN 76268 10 l Lisää muistilistalle
6416841762696 KALKKIMAALI KM FESCON VÄRIT 76269 10 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Uudet, maalamattomat pinnat on puhdistettava liasta, pölystä ja irtoavista aineosista. Aiemmin kalkilla maalatuilta pinnoilta on poistettava vanha maali messinkiharjalla tai kuumavesipainepesulla. Uuden rappauksen tulisi antaa kuivua vähintään 1 viikon ajan ennen kalkkauksen aloitusta, muutoin lopputulos saattaa olla kirjava.

Tee rappauspaikkaukset tai uudistukset vanhan rappauksen koostumuksen mukaisella laastilla ympäröivän pinnan tasoon ja karkeuteen. Jos aikaisemmin kalkkimaalatuille pinnoille on tehty rappauskorjauksia, on nämä paikkarappaukset kalkkimaalattava kerran tai kahdesti vähintään vuorokautta ennen varsinaisen kalkkauksen aloittamista.

Maalattava pinta on kostutettava puhtaalla vedellä tai kalkkivedellä ennen maalausta ja 2-3 tuntia maalauksen jälkeen. Pohjamaalausta varten valmistetaan veden ja maalin seos suhteessa 2:1.

Kalkkimaalia on sekoitettava hyvin ennen käyttöä ja käytön aikana, ettei maalin kiintoaines laskeudu astian pohjalle. Maalaustyö suoritetaan kalkkihakkurilla, pyöreällä halkaisijaltaan n. 170 mm harjalla, smyygit ja listat voidaan maalata leveällä pensselillä. Maalauskertojen määrä riippuu pohjapinnasta ja kohteesta: rappauspinnat maalataan 3-6 kertaa, valkaisut 1-2 kertaa. Maalauskerrat suoritetaan kun edellinen maalauskerta on kuivunut. Käytännössä ei maalata kuin yksi maalauskerros vuorokaudessa.

Kalkkimaali ei sovellu sementtirapatuille pinnoille. Maalaamattomiksi tarkoitetut pinnat (ikkunalasit, metallipinnat, luonnonkivipinta) on suojattava maalaustyön ajaksi.

MAALAUSOLOSUHTEET: Maalattavan pinnan on oltava puhdas ja kova, maalattavan pinnan ja ilman lämpötilan oltava vähintään +5° C, ilman suhteellisen kosteuden 50–90%. Maalausta vesisateessa tai suorassa auringonpaisteessa on vältettävä.

KÄYTTÖTURVALLISUUS: Voimakas silmien vaurioitumisen vaara, ärsyttää silmiä, hengitysteitä ja ihoa. Käytettävä sopivia suojakäsineitä/vaatteita ja silmän/kasvonsuojainta. Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. Aineen joutuessa iholle on se heti pestävä runsaalla vedellä. Jos ainetta on hengitetty, siirrä uhri raittiiseen ilmaan ja laita makuulle.

Jätteenkäsittely

YMPÄRISTÖNSUOJELU: Vältä tuotteen vuotamista viemäriin, maaperään ja vesistöön.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

Riittoisuus: 3 - 6  m²/l

Olomuoto neste
Sideaine sammutettu kalkki
Väri värikartan mukaan
Maksimiraekoko

0,1 mm

Pakkauskoko 10 l
Varastointi

Suljetussa astiassa, lämpötilan oltava yli 0° C.

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Kuivumisaika

Kuivumisaika riippuu kerrospaksuudesta, ilman kosteudesta, lämpötilasta ja tuuliolosuhteista.

Paloluokka A1
Pakkasenkestävyys kuivuttuaan pakkasenkestävä
Ilman suhteellinen kosteus 50-90%

Vaihtoehtoiset tuotteet

Kiviväri S

Sementtisideaineinen julkisivumaali betonipinnoille. Max. raekoko 0,1 mm. Menekki 0,3 - 0,8 kg/m²/ 2 käsittelykertaa. Pienin valmistuserä 100 kg/sävy.

Tutustu tuotteeseen

Liittyvät ratkaisut


Liittyvät tuotteet

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää