Kiviväri KS

Tuotekuvaus

Fescon Kiviväri KS on kalkkisementtiperusteinen maali, jonka tartuntaominaisuuksia, säänkestoa ja työstettävyyttä on parannettu lisäaineilla.

 

  • Helppokäyttöinen
  • Hengittävä
  • Erillisiä tartunta-aineita ei tarvita
  • Hyvä tartunta alustaan
  • Siveltävä, harjattava
  • Erinomainen säänkesto

Käyttökohteet

  • Kovat kalkkirappauspinnat
  • Kalkkisementtirappauspinnat

HUOM ! Ei sovellu orgaanisen maalin tai elastisen sauman päälle

Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841450500 KIVIVÄRI KS 235 PERUSVALKOINEN 45050 15 kg Lisää muistilistalle
6416841001344 KIVIVÄRI KS FESCON VÄRIT 45055 15 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Säkillistä (15 kg) maalia kohden käytetään:
1. käsittelykerralla 15-22 l vettä ja 2. käsittelykerralla 13-20 l vettä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita perusteellisesti. Porakonevispilällä sekoitusaika on n. 3 min. Anna maalin seistä n. 15 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksella haetaan maalin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Värin tasaisuuden kannalta tulee eri sekoituserien notkeus ja sekoitusaika vakioida. Valmiin maalin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

KS-rappauksen on kovetuttava vähintään 1 vk:n ajan ennen maalausta. Vanhan maalin poisto- ja pinnanpuhdistusmenetelmä tulee valita maalattavan pinnan lujuuden mukaan. Vanha kalkkimaali voidaan poistaa useimmiten painepesun avulla. Kalvomaalit taas joudutaan poistamaan esim. vesihiekkapuhalluksella. Mikäli alusta ehtii kuivua, tulee se kostuttaa mattakosteaksi. Liian kuivaan maalausalustaan jää helposti työvälineen jälkiä ja liian märkään taas kiiltoläikkiä. Alustan on aina oltava imukykyinen. Ennen työn aloitusta tehdään koemaalaus, jolla varmistetaan oikea värisävy. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominaisuudet ja karkeus, maalin notkeus, työtapa ja tietenkin itse työn suoritus.

Maalaus tehdään normaalisti kahteen kertaan siveltimellä, harjalla tai kalkkihakkurilla, maalin voi levittää myös ruiskuttamalla, pintaa ei kuitenkaan saa jättää ruiskujäljelle, vaan ruiskutettu pinta tulee vielä tasoittaa siveltimellä tai kalkkihakkurilla. Ensimmäinen maalaus tehdään notkeammalla maalilla. Kun maali on kovettunut kosketuskuivaksi (n. 1 vrk:n kuluttua) voidaan maalata toinen maalikerros. Erityisesti toista maalikerrosta maalattaessa tulee olosuhteiden olla hyvät. Tummat värit vaativat maalaajalta huomattavasti suurempaa huolellisuutta kuin vaaleat. Kolmas käsittelykertakin saattaa olla tarpeen. Yhtenäiset pinnat tulee maalata yhtäjaksoisesti. Työsaumat tulee "piilottaa" nurkkiin, liikuntasaumoihin ja esim. syöksytorvien taakse. Kun kivipintoja maalataan epäorgaanisella maalilla, saadaan valmiiseen pintaan käytettyjä materiaaleja korostavaa elävyyttä. Sementin vesiliukoiset suolat sekä sementin ja kalkin kovettuessa syntyvät suolat saattavat kulkeutua kosteuden mukana pintaan ja näkyä ns. suolahärmeenä. Suolahärmettä aiheuttaa voimakas vesisade liian pian maalauksen jälkeen, rakenteen sisäinen kosteus, lämpövuoto ja riittämätön tuuletus. Riskiä voidaan pienentää suojaamalla tuore maalaus.

Kun lämpötila on:
+ 20°C, suojaa tuore maalipinta vesisateelta ja voimakkaalta auringonpaisteelta 1 vuorokauden ajan
+ 10°C, suojaa tuore maalipinta vesisateelta 3 vuorokauden ajan
+ 5°C, suojaa tuore maalipinta vesisateelta 7 vuorokauden ajan
alle + 5°C:een lämpötilassa ei Kiviväriä saa käyttää
Poikkeuksellisen kova vesisade voi vaurioittaa maalipintaa jälkihoitoaikojen jälkeenkin
Maalaukset on parasta tehdä hyvissä ajoin ennen syyssateita ja pakkasia.

Likaantunut Fescon Kiviväri KS –pinta voidaan puhdistaa käyttäen painepesuria. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Vanhaa ehjää maalipintaa ei tarvitse poistaa. Alustaan ei puhdistuksen jälkeen saa jäädä irtovettä. Kiviväri KS –pinta maalataan Kiviväri KS: llä tuoteselosteen työohjeita noudattaen. Puhdistettuun, ehjään maalipintaan riittää normaalisti 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista maali on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan 2 tai useampia käsittelykertoja.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

0,3 - 0,8 kg/m² / 2 käsittelykertaa

Vedentarve 1. käsittelykerta 15-22 l ja 2. käsittelykerta 13-20 l
Olomuoto jauhe
Väri värikartan mukaan
Maksimiraekoko

0,1 mm

Pakkauskoko 15 Kg
Varastointi

kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika 2 h
Paloluokka A2
Pakkasenkestävyys (100 sulatus-jäädytys sykliä) ei vaurioita

Vaihtoehtoiset tuotteet

Kiviväri S

Sementtisideaineinen julkisivumaali betonipinnoille. Max. raekoko 0,1 mm. Menekki 0,3 - 0,8 kg/m²/ 2 käsittelykertaa. Pienin valmistuserä 100 kg/sävy.

Tutustu tuotteeseen

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää