Nanten PU Flex UV

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, itsestään siliävä, elastinen UV-säteilyn kestävä, polyuretaanipinnoite sisä- ja ulkotiloihin.

  • Elastinen ja hyvin kulutusta sekä iskuja kestävä.
  • Kestää jatkuvana rasituksena öljyjä, rasvoja, polttoaineita, normaalisti käytössä olevia pesuaineita, suoloja sekä tilapäisrasituksena mietoja happoja ja emäksiä.
  • Muun muassa betoni-, sementtilaasti- ja vaneripinnoille.
  • Vähäpäästöinen
  • Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan. Varastosävy RAL 7035.

Käyttökohteet

  • Vedeneristyspinnoitus ulkotiloissa esim. parvekkeet ja luhtikäytävät
  • Keskiraskaan ja kevyemmän rasituksen tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN PU FLEX UV A-OSA 7,5 KG 15230 7,5 kg
NANTEN PU FLEX UV B-OSA 2,5 KG 15294 2,5 kg

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Alustana toimii sementtilaasti tai betoni, jonka puristuslujuus vähintään 25 MPa ja vetolujuus vähintään 1,5 MPa. Alustan lämpötilan pitää olla vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, alustan ja pinnoitteen lämpötilan olla +8⁰C…+25⁰C ja ilman suhteellisenkosteuden alle 80%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan esimerkiksi timanttihionnalla. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan esimerkiksi timanttihionnalla. Kaikki irtonainentartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan. Mahdollinen pintavalu tai kaatokorjaukset tehdään Fescon Korjauslaasteilla tai Korjausbetonilla RKB, katso tarkempi ohje Fescon betoniparvekkeen suunnittelu- ja työohje.

Pohjustuskäsittely

Betonialustojen pohjustuksessa käytetään Nanten HM BIO -epoksia (betonin RH < 95%). Hyvin sekoitettu pohjuste levitetään kumilastalla, telataan tai sivellään alustaan. Erittäin huokoiset alustat pohjustetaan kahteen kertaan. Pohjustus tehdään siten, että kalvopinta on yhtenäinen eikä pinnassa ole huokosia. Pinnoitus tehdään pohjusteen kuivuttua, olosuhteista riippuen 12 - 48 tunnin kuluessa. Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto. Pohjustus suositellaan hiekoitettavan tuoreena puhtaalla, uunikuivatulla hiekalla, jolloin aikarajaa pinnoittamiselle ei ole.Käsiteltävään tilaan on järjestettävä tarvittaessa hyvä ilmanvaihto. Vanerialustat pohjustetaan Nanten PU Flex UV -polyuretaanipinnoitteella.

Paikkaukset

Kolopaikkaukset ja oikaisut tehdään Fescon korjauslaasteilla tai Korjausbetonilla RKB tuotekorttien ohjeiden mukaisesti. Pienet kolot, halkeamat ja oikaisut voidaan tehdä myös PU Flex UV pinnoitteesta ja täytehiekasta valmistetulla massalla.

Sekoitus

Esisekoita A-osa ja lisää B-osa (kovetin) A-osaan. Sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Sekoita huolellisesti myös astian reunoista ja pohjasta. Lopuksi kaada seos toiseen astiaan, ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan.

Sekoitussuhde

A-osa 3 paino-osaa ja B-osa 1 paino-osa. Suositeltua valmistaa kokonainen astia kerrallaan annostusvirheiden välttämiseksi.

Riittoisuus

Minimi kerrospaksuus 1 mm. Menekki 1 mm kalvovahvuudella 1,22 kg / m2 (1 l/m2). Suositeltu kerrosvahvuus vedeneristyspinnoituksessa 2 mm.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi ja pohjustetta ei ole hiekoitettu, on suoritettavakarhennushionta ja hiontapölyn poisto. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta selevitetään säätö- tai hammastetulla teräslastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen pinnoite piikkitelataan ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa valuttaa pinnoitettavalle alustalle. Älä asenna suorassa auringon valossa tai liian kosteissa olosuhteissa, kts. Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet. Puutteellinen sekoittaminen voi johtaa epätasaiseen kovettumiseen tai sävyeroihin. Pystypinnat sivellään ja tarvittaessa pinnoitetta paksunnetaan siihen soveltuvalla tuotteella. Pinnoite voidaan myös karhentaa hiekalla tai lasikuulilla. Koristehiutaleet lisätään heti pinnoitteen levityksen jälkeen.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Vakiosävy RAL 7035. Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 7,5 kg peltiastiassa ja B-osa 2,5 kg muoviastiassa. 10 kg sarja (n. 8,2 l).
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan. Pitkä varastointiaika voi lyhentää tuotteen käyttöaikaa.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia
Tiheys

Valmiin seoksen tiheys noin 1,22 kg/l, käytetyn väripastan määrästä riippuen.

Käyttölämpötila

+8°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa noin 15 min. Lattialle kaadettuna n. 20- 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5 h (+25°C) ja 9 h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja noin 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kiintoainepitoisuus

n. 100 tilavuus-%

Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Levitys säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla.
Kiiltoryhmä

Täyskiiltävä

VOC-pitoisuus

< 5 g /l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Maalaustuoteryhmä (maalausRYL2012) 665, 666, RL 04, RL 06
Työvälineiden pesu Nanten PU-ohennin

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme