Silote SF

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Silote on sisäseinien polymerisideaineinen silote ja saumaustuote. Silote soveltuu maalattujen alustojen tasoitukseen ja kipsilevyjen saumaukseen.

Käyttökohteet

  • Seinäpinnat ja kattopinnat kuivissa tiloissa
  • Soveltuu harkko-, betoni- , kevytbetoni-, pohjatasoite LF, tiilitasoite ja kipsilevy pinnoille
  • Maalattujen alustojen tasoitus
  • Kipsilevyjen saumaus
  • Silotetta ei voi käyttää lattioiden tasoitukseen eikä laatoituksen alustaksi
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841201003 SILOTE SF 20 KG 20100 20 kg

Sekoitus

Tarkista silotteen vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita porakonevispilällä 1-2 minuuttia. Anna silotteen seistä vähintään 15 minuuttia, ja tee lyhyt uusintasekoitus. Valmiin silotteen työstettävyysaika on 1 vuorokausi.

Työohje

Silote levitetään alustalle joko tasoiteruiskulla tai teräslastalla. Ylimääräisen silotteen voi ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Kun tehdään useampia silotekerroksia annetaan edellisen kerroksen kovettua täysin ennen uuden kerroksen levittämistä. Kovettuminen kestää olosuhteista riippuen 1-2 vuorokautta. Tarvittaessa kuivunut pinta hiotaan jokaisen silotekerroksen levityksen jälkeen.

Silotetta levitetään saumaan siten, että se täyttää reunaohennuksen muodostaman syvennyksen. Saumanauha painetaan leveällä teräslastalla silotteeseen. Saumanauhan päälle levitetään silotetta siten, että se täyttää saumakohdan. Lopuksi silote levitetään leveällä teräslastalla levypintojen tasoon. Silotteen kuivuttua saumat viimeistellään kuivahiontapaperilla. Seinien nurkissa ja seinien ja katon liittymissä saumanauha taivutetaan sormin 90o kulmaan ja painetaan teräslastalla silotteeseen. Nauhan päälle levitetään lisää silotetta ja nurkka silotetaan. Ruuvien ja naulojen kannat silotetaan kahteen kertaan. Ensimmäisen kerroksen kuivuttua tehdään välihionta. Lopullinen hionta tehdään, kun silote on täysin kuivaa.

Silotepinnan voi tapetoida tai maalata.

Muuta huomioitavaa

Silotetta ei saa jättää pumppuihin ja letkuihin yli vuorokaudeksi. Rakenteen liiallinen kosteus saattaa kellastuttaa silotteen.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Vedentarve 6,2-7,2 l / 20 kg
Olomuoto jauhe
Sideaine polymeeriliima
Väri valkeahko
Maksimiraekoko

0,1 mm

Pakkauskoko 20 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n. 2 vuotta

Alin käyttölämpötila

+10°C

Työstettävyysaika 1 vrk
Päällystettävyys maalaus ja tapetointi
Kovettumisaika

n. 1 vrk + 20 0C , n. 2 vrk +10°C
kuivumisaika riippuu kerrosvahvuudesta ja kuivumistilan kosteudesta

Tartuntalujuus

> 0,5 MPa (betonipinnalle)

Palokäyttäytyminen A2
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme