Kipsirappauslaasti GL

Tuotekuvaus

Fescon Kipsirappauslaasti GL on kutistumaton kipsipohjainen laasti, joka on tarkoitettu suuriin 10-50 mm:n täyttöihin. Kipsirappauslaastilla saadaan maalausvalmis pinta, mutta tarvittaessa se voidaan tasoittaa Fescon pintatasoite LRF:llä.

 • helppokäyttöinen
 • hyvät työstettävyysominaisuudet
 • hyvä tartunta alustaan
 • ruiskutettava
 • käsin levitettävä
 • kevennetty
 • kuiviin sisätiloihin, ei lattiapinnoille, eikä laatoitettaville pinnoille

Käyttökohteet

Reikien ja epätasaisuuksien täyttö, oikaisu ja tasoitus seinä- ja kattopinnoissa kuivissa tiloissa.

Soveltuvia alustoja ovat:

 • betoni
 • kevytbetoni
 • kevytsorabetoni
 • muuratut ja rapatut pinnat
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain

Käyttöohjeet

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Sekoita pakkosekoittajalla tai porakonevispilällä noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on > 1 tunti.

Alustan tulee olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Tartuntaa heikentävät aineet, kuten pöly, rasva jne. tulee poistaa ennen oikaisua tai tasoitusta.Materiaalien (esim. tiili/betoni) rajapintaan asennetaan rappausverkko. Yli 50 mm:n täytöt tehdään useammassa kerroksessa, jolloin alemman kerroksen annetaan kovettua vähintään 1 vrk ennen uuden kerroksen levittämistä.

Fescon Kipsirappauslaasti GL levitetään laastiruiskulla tai käsin teräsliipillä tasaisesti koko rapattavalle alustalle, vähimmäiskerrospaksuus on 10 mm. Mikäli laastia levitetään useampia kerroksia ensimmäinen kerros karhennetaan esim. puuhiertimellä ja uusi kerros levitetään ns. märkää-märälle, eli ennen ensimmäisen kerroksen kuivumista. Pinta hierretään märällä solumuovisienellä ja tasataan teräslastalla. Tarvittaessa pinta voidaan tasoittaa Fescon pintatasoite LRF:llä ennen maalausta.

Likaantunut pinta voidaan pyyhkiä varovasti kostealla sienellä, tasoittaa Pintatasoite LRF:llä tai maalata.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

n. 1,4 kg/m2

Vedentarve n. 6,6 l / 15 kg
Olomuoto jauhe
Sideaine kipsi
Väri vaalea
Maksimiraekoko

0,6 mm

Pakkauskoko 15 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Tiheys

n. 1,1 kg/dm3

Kerrospaksuus

10-50 mm

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika > 1 h
Kuivumisaika

7 d

Puristuslujuus

n. 5 MPa

Pintavetolujuus > 1,0 MPa
Kutistuma

< 0,1 ‰ (28 d prisma)

Paloluokka A1

Referenssit

Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää