Sokkeli- ja oikaisulaasti SOL

Tuotekuvaus

Fescon Sokkeli- ja oikaisulaasti SOL on kalkkisementtipohjainen polymeerimodifioitu kuituvahvistettu laasti, jossa on säänkestävyyttä parantavia ja kapillaarista veden imeytymistä pienentäviä lisäaineita. Maksimiraekoko on 0,6 mm.

 

  • Helppokäyttöinen
  • Hierrettävä
  • Hyvät työstettävyysominaisuudet
  • Hyvä tartunta alustaan
  • Ruiskutettava
  • M1 hyväksyntä

Käyttökohteet

  • Betoni-, tiili- ja harkkopintojen oikaisu sisällä ja ulkona
  • Betoni- ja harkkosokkeleiden oikaisu ja tasoitus
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841530066 SOKKELI- JA OIKAISULAASTI SOL 25 KG 53006 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Betonipinnoista poistetaan sementtiliima. Kuiva pohja kostutetaan mattakosteaksi. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Työohje

Laasti levitetään laastiruiskulla tai teräslastalla mattakosteaksi kostutettuun alustaan. Suositeltava laastikerrospaksuus seinissä on yhtenä kerroksena enintään 5 mm ja sokkeleissa 10 mm. Oikaistut seinät voidaan pinnoittaa esim. Fescon Julkisivu- Silikonihartsipinnoite MC, -piiirto, Fescosan pinnoitteella tai maalata Fescon Kiviväri S: llä. Slammatut sokkelit voi jättää pinnoittamatta. Voimakkaalla tuulella rappausta tulee välttää. Samoin suorassa auringonvalossa. Alin työskentelylämpötila on + 5°C.

Jälkihoito

Hyvin kuivissa olosuhteissa tuore rappauspinta pidetään kosteana vedellä sumuttaen tai suojaamalla pinta muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Vähintään sen tulisi kestää 1-2 vrk.

Jätteenkäsittely

Jätteet kerätään mekaanisesti ja hävitetään paikallisten ohjeiden mukaisesti. Kovettunut jäte käsitellään rakennusjätteenä.

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

5 - 10 kg/m² (2-5mm:n kerrosvahvuudella)

Vedentarve 4,5 - 5,5 l / 25 kg
Valmista massaa 13-14 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

0,6 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika 2 h
Puristuslujuus

n. 10 MPa

Tartuntavetolujuus > 1,5 MPa
Paloluokka A1

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää