Kuitulaasti FL

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Kuitulaasti FL on lisäaineistettu, polymeerimodifioitu sementtiperustainen kuivalaasti, johon on lisätty muovikuituja. Maksimiraekoko on 0,6 mm. 

 • Hyvät työstettävyysominaisuudet
 • Hyvä tartunta alustaan
 • Hyvin vesihöyryä läpäisevä
 • Ruiskutettava tai käsin levitettävä
 • Hierrettävä
 • Erinomainen säänkesto

 

Käyttökohteet

 • Betoni-,kevytsora,- kevytbetoni- ja tiilipintojen sekä harkkojen kaksikerrosrappaus
 • Fescoterm ohutrappauseristejärjestelmä
 • Fescopanel levyrappausjärjestelmä
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841450210 KUITULAASTI FL 25 KG 45021 25 kg
Kova alusta

Alusta puhdistetaan kauttaaltaan irtopölystä ja liasta. Rapattava pinta kostutetaan mattakosteaksi ennen rappaustyön aloittamista. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Eristerappaus ja levyrappaus

Eristerappauksen verkotus voidaan aloittaa liimalaastin kuivuttua. Eristepinnan tulee olla ehjä ja suora. Hammastukset tasataan esim. hiomalla tai leikkaamalla eristelevyn pintaa. Liialle UV-säteilylle altistuneiden eristelevyjen pinnat hiotaan kauttaaltaan. Rapattavan eriste- tai levypinnan tulee olla tasainen ja hammastamaton sekä kiinteä ja pölytön.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Tasosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika (astiassa) on noin 2 tuntia.

Työohje

Kovat pinnat

Fescon Kuitulaasti ruiskutetaan alustaan kauttaaltaan 4-6 mm:n vahvuisena kerroksena. Haluttaessa laastin voi levittää myös käsin teräslastalla. Pohjakerroksen kuivuttua pinta oikaistaan levittämällä kuitulaastin päälle toinen 2-3 mm:n vahvuinen laastikerros ja pinta viimeistellään pinnoitteen tai maalin vaatimusten mukaiseksi. Tarvittaessa rappaus vahvistetaan lasikuituverkolla 7x7 mm2, oikea sijoitus on 1/2 - 2/3 laastikerroksen pohjasta ulospäin. Tarvittaessa myös aukkojen kulmat verkotetaan. Kahden eri materiaalin rajapinnat verkotetaan aina. Pinnoituksessa käytetään Fescon Julkisivu-, Silikonihartsi- tai Fescosan-pinnoitetta.

Eristerappaus

Rappausverkkona käytetään alkalisuojattua lasikuituverkkoa. Verkotus aloitetaan asentamalla ovi- ja ikkuna-aukkojen kulmiin lisävahvistukseksi lasikuituverkkokappaleet ja valmiiksi muotoillut Kulmavahvikkeet. Verkotuslaastia levitetään eristelevyn päälle n. 4-6 mm paksuinen kerros joko laastiruiskulla tai käsin. Lasikuituverkko upotetaan tuoreeseen massaan ja kammataan tasaiseksi. Verkot limitetään toisiinsa vähintään 100 mm. Pohjakerroksen kuivuttua  levitetään toinen 2-3 mm laastikerros ja pinta viimeistellään pinnoitteen tai maalin vaatimusten mukaiseksi.

Fescoterm ohutrappauseristejärjestelmästä ja Fescopanel levyrappausjärjestelmästä on erillinen ohje detaljeineen.

Jälkihoito

Rappauspinta jälkihoidetaan kostuttamalla sitä vedellä. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista ja sen tulisi kestää vähintään 1-3 vrk.

Muuta huomioitavaa
 • Työskentelyä suorassa auringonpaisteessa ja kuumalla ilmalla tulee välttää. 
 • Ilman ja materiaalien lämpötilan tule kuitenkin olla > +5°C.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

9 - 14 kg/m² / kerros

Vedentarve 5,0 - 6,0 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

0,6 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Kerrospaksuus

6 - 9 mm

Alin käyttölämpötila

+5°C

Työstettävyysaika n. 2 h
Palokäyttäytyminen A2

Eiranranta Helsinki

 • Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmä
 • Muuraus

Koroistentie 6 Helsinki

 • Ohutrappaus
 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus

 

Mäntytie 5 Nummela

Vuonna 1973 valmistuneen asuinkerrostalon julkisivukorjaus toteutettiin tiilipintaisella levyrappausjärjestelmällä.

Nilon koulu - Katekeetantie 3G Kuusamo

Nilon koulun vanhan osan paksurappausta korjattiin ja pinnoitettiin Silikonihartsipinnoitteella. Uusi osa toteutettiin ohutrappauksena ja pinnoitus tehtiin samaisella Silikonihartsipinnoitteella.

Arabiankatu 8 Helsinki

Helsingin Arabiankatu 8 kerrostalokohde on tehty Fescopanel levyrappausjärjestelmällä. Pinnoitteena on käytetty Fescosan-Pinnoitetta 1,5 mm.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme