Verkotuslaasti FVL

Tuotekuvaus

Verkotuslaasti FVL on polymeerimodifioitu kuituvahvisteinen sementtipohjainen laasti, jonka maksimiraekoko on 0,6 mm.

 

  • Fescoterm ohutrappausjärjestelmien eristelevyjen verkotuslaasti

Käyttökohteet

  • Vanhojen asuin-, liike- ja teollisuusrakennusten lisälämmöneristys ja uudisrakennusten lämmöneristys
  • Kevytsoraharkkosokkeleiden ja -seinien sekä betonipintojen ja tiilipintojen oikaisuun ja kaksikerrosrappaamiseen.
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841450241 VERKOTUSLAASTI FVL 25 KG 45024 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita pakkosekoittajalla tai porakonevispilällä noin 1-2 min. Anna laastin seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika (astiassa) on noin 2 tuntia.

Verkotus voidaan aloittaa liimalaastin kuivuttua. Eristelevyjen tulee olla kiinnityksen jälkeen ehjiä saumattomia ja hammastamattomia. Julkisivupinnan tulee olla tasainen ja hammastamaton. Tarvittaessa hammastukset tasataan esim hiomalla eristelevyn pinta. EPS- levyjen pinta hiotaan aina kauttaaltaan.

Rappausverkkona käytetään alkalisuojattua lasikuituverkkoa. Verkotus aloitetaan asentamalla ovi- ja ikkuna-aukkojen kulmiin lisävahvistukseksi lasikuituverkkokappaleet ja valmiiksi muotoillut panssarikulmaverkot. Verkotuslaastia levitetään eristelevyn päälle n. 3-4 mm paksuinen kerros joko laastiruiskulla tai käsin. Lasikuituverkko upotetaan tuoreeseen massaan. Verkot limitetään toisiinsa vähintään 100 mm. Tämän jälkeen levitetään toinen 2-3 mm laastikerros ja pinta viimeistellään. Toisen laastikerroksen voi levittää kun alempi kerros on kuivunut kuitenkin aikaisintaan seuraavana päivänä. Tasoituksen jälkeen verkko on kauttaaltaan laastin peitossa ja pinta tasainen. Työskentelyä suorassa auringonpaisteessa ja kuumalla ilmalla tulee välttää. Ilman ja materiaalien lämpötilan tule kuitenkin olla > + 5°C

Kuivissa olosuhteissa pinnoitettu alue tulee jälkihoitaa kevyellä vesisumutuksella vähintään 1-3 vrk:n ajan. Pinnoituksen voi aloittaa aikaisintaan 2 vuorokauden kuluttua jälkihoidon lopettamisesta pinnoitevalmistajan ohjeiden mukaan.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

6 - 10 kg/m² / kerros

Vedentarve n 5,5 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

0,6 mm

Pakkauskoko 25 Kg
Varastointi

kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Kutistuma

0,2 0/00

Paloluokka A2

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää