Kiviliima KVL

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Kiviliima KVL on sementtipohjainen ohutsaumamuurauslaasti, jonka säänkestoa, työstettävyyttä ja tartuntaominaisuuksia on parannettu lisäainein. Maksimiraekoko on 0,6 mm. 

  • Hyvä työstettävyys
  • Erinomainen säänkesto
  • Hyvä tartunta alustaan

Käyttökohteet

  • Ohutsaumamuuraus
  • Rouhepinnoitus
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841530325 KIVILIIMA KVL 25 KG 53032 25 kg
Alusta

Alustan on oltava suora ja sileä. Oikaisuun soveltuu esim. Fescon Sokkeli- ja Oikaisulaasti. Alustan on oltava myös ehjä, puhdas ja mattakostea. Liian kuiva alusta lyhentää laastin avointa aikaa. Rouhepinnoitusta tulee välttää myös hyvin aurinkoisessa ja tuulisissa olosuhteissa (pinta "nahkottuu"). Pinnoitusta ei saa myöskään tehdä alle + 5°C:n lämpötilassa. Betonipinnalta tulee poistaa tiivein sementtiliimakerros. Sokkelin juureen kannattaa levittää noin 1 metrin levyinen muovikalvo, johon saadaan talteen maahan putoava rouhe. Käytettävän rouheen on oltava kuivaa ja pölytöntä. Tarvittaessa se on seulottava (2 mm:n seula), pestävä ja kuivattava. Suurien pintojen katkaisusaumat sekä ikkuna ja ovipielet voidaan myös pinnoittaa Rouhepinnoitus-laastilla. Laastin kovetuttua n. 1 vrk:n ajan, kiinnitetään katkaisusaumoihin ja pieliin maalarinteippi.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoitta-jalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Työohje

Suoruuden varmistamiseksi ensimmäinen tiilikerros voidaan muurata Fescon muurauslaastilla M100/600. Kerroksen tulee kovettua ennen ohutsaumamuurauksen alkua. Fescon Kiviliima kammataan 9x6x6 mm laastikammalla tiileen toiseen päätyyn ja reunaan. Työ nopeutuu kammattaessa laastia kerralla useampaan kiveen. Tiilet ”liimataan" limittäin n. 2 mm:n saumapaksuudella. Linjavirheet oikaistaan naputtelemalla varovasti vasaralla. Seinät sidotaan toisiinsa vanneteräksillä. Ovi ja ikkuna-aukkojen ylityksissä käytetään normaalisti erillistä apukarmia. Apukarmi voidaan poistaa aikaisintaan 2 vrk:n kuluttua liimauksesta. Ylipursunut laasti poistetaan laastikauhalla.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

rouhepinnoitus 3 - 6 kg/m2 riippuen rouheen karkeudesta
ohutsaumatiili 200x75x270 2kg/m2
NKH 270x130x75 4kg/m2

Vedentarve 5-6 l / 25kg
Valmista massaa 16-18 l / 25 kg
Maksimiraekoko

0,6 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+5°C

Työstettävyysaika 2 h
Ominaisleikkauslujuus

> 0.31 N/mm2 (ka)

Palokäyttäytyminen A1
Pakkasenkestävyys ei vaurioita 100 sykliä

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme