Julkaistu: 01.07.2020

Laadukkailla tuotteilla toteutettu julkisivu kestää aikaa

Urakoitsijat arvostavat Fesconin tuotteiden laatua, toiminnan luotettavuutta ja toimitusvarmuutta.
Fescon silikaattimaali Helsingin Runeberginkadun kohde maalattiin Fesconin silikaattijulkisivumaalilla.

Töölön Ratikkahalliin valittiin Fesconin kestävä ja korkealaatuinen silikaattijulkisivumaali

Helsingin perinteikäs raitiovaunuvarikko, Töölön ratikkahalli, on läpikäymässä julkisivujen pintojen täydellisen uusimisen. Rappaustyöt kohteessa tekee Vakka-Suomen Rappauspalvelu, jolla on pitkä kokemus korkeaa osaamista vaativista rappauskohteista. Ratikkahalli on museoviraston valvoma, täynnä sähköä ja sijainti aivan Helsingin vilkkaimman kadun vieressä. Vaativa kohde tai ei, työt hoidetaan aina samalla tarkkuudella ja korkealla laadulla, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Kai Vuori.

Yksi ulkopuolelle näkyvimmistä uudistuksista on luonnollisesti hallin julkisivu, sen tasalaatuisuus ja kestävyys. Maaliksi Vakka-Suomen Rappauspalvelu on valinnut Fesconin silikaattijulkisivumaalin.
Valitsimme sen, koska se on tasalaatuinen ja hyvä maali, jolla saamme hallin julkisivuihin kauniin lopputuloksen.

Kai Vuoren mukaan tuote sopii erityisen hyvin kestävyyttä vaativiin kohteisiin.
Meille on tulossa tätä samaa silikaattimaalia seuraaviinkin kohteisiimme. Erityisesti suosittelen tätä kouluille, joissa maali on helpommin huollettava ja pestävä verrattuna moniin tällä hetkellä käytettäviin.

Suomessa vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta Vakka-Suomen Rappauspalvelun kalenteri on tuleville kuukausille aivan täynnä.
Vaikeina aikoina laadun ja toimitusvarmuuden merkitykset kasvavat. Tämän vuoksi teemme Fesconin kanssa hyvää ja läheistä yhteistyötä, jo vuodesta 1992 lähtien.

Töölön Ratikkahallin julkisivumaalaus Ratikkahallin maalaukseen valittiin Fesconin laadukas ja kestävä silikaattijulkisivumaali.

Arvostamme Fesconin luotettavuutta ja laatua

Samaa tuotetta on käyttänyt myös Maalaus- ja rakennusliike J.E. Ahlgren Oy kivenheiton päässä ratikkahallista, isossa kerrostaloremontissa upeassa Sonckin korttelissa Helsingin Etu-Töölössä. Asuinrakennus on paksurappauskohde, joka toteutettiin museoviraston ja Helsingin kaupungin värimäärittelemällä Fesconin silikaattimaalilla.

– Maali on kestävä tuote ja helppo käsitellä. Värisävyt pitävät ja maalia saa tarvittaessa nopeastikin lisää. Pinnasta ei saa tulla liian tiivis, tällä maalilla sekin toteutuu, sanoo yrityksen toimitusjohtaja John Ahlgren.  Myös Ahlgrenin yrityksessä kiirettä riittää.

– Olemme toimineet yli 30 vuotta alalla. Emme kilpaile hinnalla – asiakkaamme luottavat työmme jälkeen ja korkeaan laatuun. Yhteistyömme Fesconin kanssa juontaa jo 90-luvun alkuun asti ja tunnemme heidän tarjoamansa laadun.

 

Teksti: Petra Nikkinen

Tärkeää julkisivumaaleissa on myös hengittävyys ja säänvaihtelujen kestävyys

 

Fesconin silikaattijulkisivumaalia käyttävät useat työmaat juuri kestävyytensä ja likaa suojaavan pintansa ansiosta. Se käy useisiin pintoihin, kuten vanhojen rakennusten kalkkisementtilaasteilla rapattuihin pintoihin ja silikaattipohjaisilla maaleilla tai pinnoitteilla käsiteltyihin kiviainesjulkisivuihin

– Julkisivumaalia valittaessa on tärkeää, että maali on hengittävä ja kestää hyvin säänvaihteluja, mutta myös säilyttää puhtautensa vedenhylkivyytensä ansiosta, kertoo Fesconin tuotepäällikkö Keijo Neffling.

 

 


Fescon julkisivumaali Runeberginkatu Helsinki Fescon silikaattijulkisivumaalilla kunnostettiin Helsingin Runeberginkatu.

Fesconin silikaattijulkisivumaali

 • vesiohenteinen erikoisvesilasipohjainen julkisivumaali kiviainespinnoille
 • erinomainen diffuusiokyky, CO2- läpäisevä
 • hengittävä
 • säilyttää puhtautensa vedenhylkivyytensä ansiosta
 • telattava ja ruiskutettava - ei syövy esim. rikkidioksidin vaikutuksesta
 • hyvä säänkestävyys
 • ei sisällä aromaattisia liuotteita
 • himmeä
 • saippuoimaton

 Käyttökohteet

 • uudet tai aiemmin silikaattipohjaisilla maaleilla tai pinnoitteilla käsitellyt kiviainesjulkisivut
 • kalkkisementtilaasteilla rapatut vanhat ja uudet pinnat
 • vanhat kalkki-, kalkkisementti- ja mineraalimaalipinnat
 • Fescon verkotus- ja kuitulaastipinnat
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme