Fesconin kotimaiset kuivalaastituotteet täyttävät Joutsenmerkin kriteerit

Julkaistu: 15.09.2020
Fesconin tuotteet täyttävät Joutsenmerkin kriteerit


Fesconin tuotteita voi turvallisesti käyttää Joutsenmerkityissä kohteissa

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä, turvallisuudesta sekä laadukkuudesta. Joutsenmerkin kriteerit varmistavat sen, että rakennus on ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren ajan - rakennusvaiheesta materiaalien kierrätykseen asti. Kotimaisena yrityksenä - tuotekehittäjänä sekä valmistajana - meille on tärkeää, että voimme omalta osaltamme vaikuttaa terveellisempään sekä ympäristö- että ilmastoystävällisempään rakentamiseen.

Jotta tuote tai palvelu voi saada Joutsenmerkin, sen on täytettävä Joutsenmerkin kriteerit, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Joutsenmerkkituotteissa kiinnitetään huomiota mm. energian- ja kemikaalien käyttöön, luonnonvarojen säästämiseen sekä jätteen uudelleenkäyttöön sekä kierrätykseen. Ympäristöministeriön laskelmien mukaan rakennettu ympäristö kuluttaa noin 40 prosenttia kaikesta Suomessa käytetystä energiasta. Siksi rakennusala on todella merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Moni rakentaja ja rakennuttaja hakeekin kohteilleen ympäristömerkkiä ja tällöin myös kohteessa käytettyjen tuotteiden tulee täyttää Joutsenmerkin kriteerit. Fesconin tuotteet täyttävät nämä kriteerit ja niitä voi turvallisesti käyttää Joutsenmerkityissä kohteissa.

Anna määrä

yksikköä
Lisää